Sănătate

Un vaccin anti-Covid dă roade! Experimentul a crescut imunitatea în fața virusului

Un vaccin creat de o companie americană farmaceutică a dat rezultate bune la testare, crescând imunitatea împotriva coronavirusului.

Un vaccin contra COVID-19 dă roade Un vaccin contra COVID-19 dă roade

 


Experimentul companiei Johnson & Johnson a dat roade, o singură doză a vaccinului având un puternic răspuns imunitar împotriva COVID-19, chiar de la începutul testărilor, conform jurnaliștilor de la Reuters.



Față de alte vaccinuri care se creează împotriva aceluiași virus și necesită administrarea persoanei bolnave cu două doze, cel al companiei J&J ar putea fi suficient să fie administrat într-o singură doză.

Acest lucru ar face mult mai ușoară distribuirea vaccinului tuturor oamenilor. Rezultatele testărilor confirmă faptul că acest vaccin, denumit numit Ad26.COV2.S, ar fi la fel de tolerat și în două doze diferite, dacă este cazul.


Testul clinic a fost efectuat pe un eșantion de 1.000 de adulți sănătoși, în luna iulie. Evenimentul s-a desfășurat doar după ce s-a dovedit că vaccinul, administrat întâi unei maimuțe într-o doză, este destul de puternic încât să ne protejeze împotriva virusului.

Astfel, după rezultatele primite în urma testării, compania va fi sprijinită de Guvernul SUA pentru a realiza un test mult mai mare. De această dată, eșantionul va fi de 60.000 de persoane. Rezultatele ultimei faze sunt așteptate aproximativ până la finalul acestui an.


Totuși, vaccinul companiei menționate anterior, încă nu garantează dacă va funcționa la fel de bine la vârstnici comparativ cu tinerii. Acest lucru este puțin îngrijorător doarece oamenii mai înaintați în vârstă sunt mult mai expuși în fața virusului, făcând parte din categoriile de risc.

CITEȘTE ȘI:


Bătrânii vor avea nevoie de 2 doze de vaccin anti-Covid. România nu este pregătită pentru transportul vaccinurilor

 

4 milioane de doze de vaccin antigripal gratuite pentru persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter