Sănătate

Care sunt formele ușoare de COVID19? Medicul Virgil Mustă a explicat când poți sta acasă și când trebuie să mergi la spital

Medicul Virgil Mustă a explicat care sunt formele ușoare ale infectării cu Covid-19, și când este momentul în care pacienții trebuie să se interneze.

care-sunt-formele-usoare-de-covid19-medicului-virgil-mustata-a-explicat-cand-poti-sta-acasa-si-cand-trebuie-sa-mergi-la-spital care-sunt-formele-usoare-de-covid19-medicului-virgil-mustata-a-explicat-cand-poti-sta-acasa-si-cand-trebuie-sa-mergi-la-spital

 

 


Pacienții cu forme ușoare de Covid-19 sau care sun asimptomatici vor fi izolați la domiciuliu sub supravegherea medicului de familie. Medicul Virgil Mustă, şeful Clinicii de Infecţioase de la Spitalul Victor Babeş din Timișoara a explicat pentru Digi24 care sunt simptomele ușoare și când este momentul în care pacienții trebuie să meargă la o unitate medicală.

Pacienții care au durere de gât, tuse care nu e intensă, scaune diareice, lipsa gustului, a mirosului, acestea sunt forme ușoare când pacienții pot rămâne acasă.


Dacă au semne de infecție de căi respiratorii, lipsă de aer, tuse intensă, febră, acestea recomandă internarea sau prezentarea la evaluare pentru a se lua decizii de internare sau de rămânere la domiciliu, în funcție și de locurile în spital, a spus Virgil Mustă.

Medicul specifică și după cât timp trebuie să mergi la spital dacă simptomele ușoare sunt persistente.


La acest virus, în 5 – 7 zile starea se înrăutățește, simptomele devin mai grave, atunci trebuie să sune la 112 ca să se interneze.

Dacă durează peste o săptămână este bine să se prezinte pentru evaluare pentru a analiza sindromul inflamator sau de coagulare și să primească recomandări. Evaluarea se face într-o singură zi, când se fac investigații biologice conform unui protocol, investigații imagistice. Pacientul poate fi trimis acasă sau, dacă se consideră că este cazul, să fie internat într-un spital nivel 1 sau spital suport.


Acum, noi nu avem niciun loc, tot ce se prezintă pentru evaluare direcționăm spre spitalele suport”, a explicat medicul.

Medicul de familie poate să facă o examniare prin care să își dea seama dacă pacienul are probleme su respirația, a menționat Virgil Mustă.


Metoda prin care medicul poate afla cât de gravă este problema respiratorie este determinarea saturației oxigenului. Dacă pacientul are o saturație scăzută, trebuie făcute investigații biologice.

CITEȘTE ȘI:

Guvernul a aprobat ca pacienții COVID19 cu forme ușoare să fie supravegheați de medicul de familie

Spitalele COVID din Cluj se apropie de CAPACITATEA MAXIMĂ! Unitate de cazare cu 60 de locuri pentru bolnavii cu forme ușoare

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter