Sănătate

Guvernul a aprobat ca pacienții COVID19 cu forme ușoare să fie supravegheați de medicul de familie

S-a aprobat ordonanța de urgență care permite persoanelor cu Covid-19 cu forme ușoare sau cei asimptomatici să stea acasă sub supravegherea medicului de familie.

guvernul-a-aprobat-ca-pacientii-covid19-cu-forme-usoare-sa-fie-supravegheati-de-medicul-de-familie guvernul-a-aprobat-ca-pacientii-covid19-cu-forme-usoare-sa-fie-supravegheati-de-medicul-de-familie

 

 


Pacienții cu COVID-19, cu forme medii și ușoare, și asimptomatici să fie tratați acasă, sub supravegherea medicilor de familie, potrivit ordonanței de urgență care a fost aprobată joi de către Guvern.

Ministrul Săntății, Nelu Tătaru a anunțat pe 15 octombrie că Guvernul pregătește o ordonanță de urgență pentru pacienții care au forme ușoare și medii de COVID-19, dar și cei asimptomatici care vor putea fi supravegheați de medical de familie și vor sta în izolare la domiciliu.


„Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti”, a declarat Nelu Tătaru.

CITEȘTE ȘI:


Spitalele din Cluj primesc 8 containere din cele 40 necesare pentru triajul epidemiologic

Cum se fac anchetele COVID19? Harta cazurilor e IMPOSIBIL de realizat. Șeful DSP: „Încercăm să ținem pasul, dar a doua zi ne dărâmă rezultatele“

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter