Actualitate

Spitalele COVID din Cluj se apropie de CAPACITATEA MAXIMĂ! Unitate de cazare cu 60 de locuri pentru bolnavii cu forme ușoare

Evoluția din ultimele zile a numărului de cazuri noi de coronavirus împinge spitalele dedicate acestor pacienți aproape de capacitatea maximă.

Spitalele COVID din Cluj se apropie de CAPACITATEA MAXIMĂ! Unitate de cazare cu 60 de locuri pentru bolnavii cu forme ușoare Spitalele COVID din Cluj se apropie de CAPACITATEA MAXIMĂ! Unitate de cazare cu 60 de locuri pentru bolnavii cu forme ușoare

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat că, deși încă mai sunt câteva locuri libere în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și în Spitalul de Pneumoftiziologie Leon Daniello, atât pe secții, cât și la Terapie Intensivă, autoritățile au stabilit deja o unitate de primire pentru pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare ale bolii, care ar urma să intre în funcțiune în cel mai scurt timp posibil. Unitatea de cazare va avea 60 de locuri, măsura fiind luată pentru a nu fi afectată activitatea unui alt spital din municipiu.

„Cele 2 spitale se apropie de capacitatea maximă. Încă mai sunt locuri și la terapie intensivă și pe secții. Ca să nu afectăm activitatea unui alt spital, vom avea la dispoziție o unitate de cazare care să preia cazuri pozitive asimptomatice sau forme ușoare, sub supraveghere medicală de specialitate și în condiții epidemiologice adecvate. Avem deja locația, care poate primi până la 60 de pacienți, urmează să fie funcțională în cel mai scurt timp. Numărul locurilor libere din cele două spitale fluctuează de la o oră la alta, în funcție de numărul suspecților internați și infirmați/confirmați și în funcție de externări”, a declarat prefectul Mircea Abrudean, pentru Monitorul de Cluj.


Sala Polivalentă, transformată din nou în spital de campanie?

Întrebat despre posibilitatea repunerii în funcțiune a spitalului de campanie la Sala Polivalentă, prefectul Clujului a declarat că momentan autoritățile nu iau în calcul această variantă.

„Putem să îl punem în funcțiune în maxim 3 zile, dacă va fi nevoie. Momentan nu luam în calcul această variantă, dar o avem în vedere la nevoie”, a adăugat Abrudean.


Amintim că astăzi s-a înregistrat un număr record de cazuri noi COVID-19, la nivelul țării, cu nu mai puțin de 994 de îmbolnăviri, raportate în ultimele 24 de ore. Totodată, la Cluj, 27 de persoane au fost depistate cu noul coronavirus, de ieri și până astăzi.

CITEȘTE ȘI


RECORD! Aproape 1.000 de cazuri noi de coronavirus, înregistrate în ultimele 24 de ore

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter