Sănătate

Există posibilitatea de producere a antiviralului Remdesivir în România. Ce factor oprește începerea producției?

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că există decizie politică în privința producției de Remdesivir, însă a subliniat că problema este să existe companii care să aibă capacitatea de introducere în fabricație a acestui medicament.

Există posibilitatea de producere a Remdesivir în România. Ce factor oprește începerea producției? Există posibilitatea de producere a Remdesivir în România. Ce factor oprește începerea producției?

 

 


Cu toate că se discută producerea antiviralului Remdesivir în România, un medicament utilizat în lupta cu noul coronavirus, oficialii spun că singura problemă rămasă este găsirea unei companii care să poată fabrica acest medicament la noi în țară.

 


Tratamentele folosite în întreaga lume nu sunt certe

„Decizia politică există și în privința Remdesivir și în privința Favipiravir, problema este să existe companii care să aibă capacitatea să introducă în fabricație și mai ales să existe îndeplinite condițiile legale pentru a putea produce și vinde pe piață acest medicament. Știu sigur că există o companie care ar putea într-un termen rezonabil să introducă în fabricație Favipiravirul. Toate aceste tratamente sunt tratamente off-label, nu sunt niște tratamente certe care să știi 100% că dau rezultate. Se încearcă diferite tratamente, de exemplu la Matei Balș se folosește tratamentul cu anticorpi și la Timișoara se testează. În toată lumea, nu numai la noi, se fac tratamente off-label. Noi, de exemplu, Favipiravirul, primul lot, l-am avut ca o donație pentru a face testare clinică”, a spus Orban.

Acesta a mai precizat solicitarea făcută pentru suplimentarea dozelor de Euthyrox și a făcut apel la cei care au nevoie de acest medicament să nu-și facă stocuri pentru a fi disponibil pentru cât mai multe persoane.


CITEȘTE ȘI:

De ce România are mai multe decese decât statele care înregistrează mai multe cazuri de Covid pe zi?

 


 

Localitățile clujene în care incidența cazurilor de Covid19 a depășit 1,5 cazuri la mia de locuitori. Lista completă

 


 

 

abonare newsletter