Sănătate

De ce România are mai multe decese decât statele care înregistrează mai multe cazuri de Covid pe zi?

România este printre primele țări din Europa în ceea ce privește decesele. De ce se moare atât de mult în România, dacă alte state europene înregistrează zilnic mai multe cazuri de COVID-19 comparativ cu țara noastră?

De ce România are mai multe decese decât statele care înregistrează mai multe cazuri de Covid pe zi? De ce România are mai multe decese decât statele care înregistrează mai multe cazuri de Covid pe zi?

 

 


Valul doi al pandemiei se manifestă din plin în Europa, care a devenit astfel focarul mondial al îmbolnăvirilor de Covid. O serie de state europene înregistrează zilnic cazuri noi de infecție chiar și de câteva ori mai multe decât în România, unde abia s-a depășit recordul de 3.000 de cazuri pe zi.

 


Cu toate acestea, România este printre primele state membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește numărul deceselor. De ce se întâmplă acest lucru?

Problemele de sănătate ale oamenilor cauzează creșterea numărului de decese

„Cred că trebuie să privim lucrurile puțin mai extins și să ne uităm, pe de o parte, la problemele de sănătate ale populației, la modul în care ele sunt gestionate - și aici ne referim la deficitul de servicii de sănătate uniform repartizate în România, la speranța de viață, care diferă mult dacă ne uităm la București sau ne uităm la o regiune mai puțin dezvoltată din România”, a explicat doctorul Beatrice Mahler, pentru Digi24.


Astfel, ea spune că decesele înregistrate din cauza Covid19 au multiple cauze, „care nu țin neapărat de momentul în care suntem, de îngrijirea pe care noi o acordăm pacienților, ci de problemele pe care le au pacienții, de modul în care au fost ele manageriate, de modul în care și-au urmat tratamentul zi de zi.”

România riscă să piardă vieți din cauza infecțiilor nosocomiale

„Cu siguranță pandemia de Covid19 ne aduce în față o nouă situație legată de infecțiile nosocomiale, pentru că impactul cel mai mare al infecțiile nosocomiale îl avem la nivelul pacientului care vine în spital, dar să nu uităm că tot infecție nosocomială este și infecția pe care o poate lua de la personalul care îngrijește pacientul și în această perioadă avem persoane care pot fi declarate – mă refer din momentul pandemiei de COVID – cu infecții nosocomiale asociate ocupației pe care o au”, a mai punctat medicul.


Ce sunt infecțiile nosocomiale?

Prin infecții nosocomiale sunt acele infecții pe care un pacient le dezvoltă în timpul spitalizării. Această infecție trebuie să apară până la 48 de ore după internarea în spital și se manifestă prin febră, tuse, dificultate în respirație, durere de cap, greață, vărsături, diaree cât și iritații sau durere la locul infecției.

CITEȘTE ȘI:


EXPLOZIE de infectări cu coronavirus, la Cluj. Spitalul Clujana va fi transformat în spital COVID-19!

 

 

Dr. Rafila explică de ce a EXPLODAT numărul de cazuri de Covid-19: „În școli transmiterea este limitată, însă transportul în comun e problema”

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter