Sănătate

Ministrul Sănătății, în vizită pe amplasamentul Spitalului Regional Cluj. În ce fază e proiectul? - FOTO

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, prezent la Cluj-Napoca, a vizitat amplasamentul pe care urmează să fie construit viitorul spital regional de urgență.

 

 


Aflat într-o vizită în județul Cluj alături de premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Nelu Tătaru a explicat în ce etapă se află proiectul spitalului regional de urgență și câteva date tehnice despre acesta.

 


„Ne aflăm pe amplasamentul viitorului Spital de Urgență Cluj, unul din cele trei spitale pe care Guvernul Ludovic Orban a aprobat indicatorii economici și s-a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării și au, de asemenea, avizul Comisiei Europene. A fost semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării pe 5 mai, iar pe 22 iunie a fost obținut și avizul Comisiei Europene. Pe 17 iulie, s-au deschis licitațiile pentru proiecte, aflându-ne în acest moment la verificarea documentației unice de achiziții europene, precum și la evaluarea proiectelor”, a spus Nelu Tătaru, într-o declaraţie de presă.


El a arătat că spitalul regional de urgenţă Cluj va avea o suprafaţă totală de 151.000 mp, cu o suprafață utilă de 70.000 mp, iar amprenta la sol va fi de 28.800 mp. Spitalul va deservi toată patologia, va avea 849 de paturi, 744 de paturi pentru spitalizare acuţi, 105 paturi pentru situaţii şi structuri critice, 60 paturi în UPU, 70 de cabinete pentru ambulatoriu, 15 cabinete şi 12 paturi spitalizare de zi pentru specialităţile chirurgicale.

Spitalul va avea cinci etaje, parter şi subsol şi un heliport, iar în cadrul său se vor desfăşura şi activităţi didactice, prin Universitatea de Medicină și Farmacie.


Marţi, premierul Ludovic Orban, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode și de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, au avut o amplă vizită în județțul Cluj, fiind prezenți la o întâlnire cu reprezentanţii conducerii Universităţii „Babeş-Bolyai”, după ce au participat la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia tronsonului Nădăşelu - Mihăeşti - Zimbor al Autostrăzii Transilvania. Ei au luat parte și la semnarea protocolului de asociere a Câmpia Turzii - Turda, în vederea realizării proiectului de investiţii „Centura Ocolitoare Turda-Câmpia Turzii”.

 


CITEȘTE ȘI

Ludovic Orban, apostrofat la Cluj: „Ați mințit poporul. Ne-ați pus botniță” VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter