Actualitate

A fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului Nădășelu - Zimbor din Autostrada Transilvania - FOTO

A fost semnat contractul pentru un nou tronson din Autostrada Transilvania, între Nădășelu și Zimbor.

 

 


Prim-ministrul Ludovic Orban, prezent la Cluj alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a semnat contractul de proeictare și execuția a tronsonului Nădășelu - Zimbor din A3.

 


„Revin la Cluj cu vești bune, semnăm încă un tronson de pe Autostrada Transilvania. Autostrada Transilvania este o poveste care a început în 2002-2003 și mă bucur că prinde viață. Cu semnarea contractului pentru Nădășelu - Zimbor mai rămân doar două secțiuni care urmează să fie semnate. De la Cluj la granița cu Ungaria se va ajunge într-o oră și ceva”, a declarat premierul Ludovic Orban, la Cluj-Napoca.

Prim-ministrul a promis clujenilor că Guvernul va susține marile proiecte de investiții în infrastructură a municipiului.


„Clujul este într-o dezvoltare rapidă și are nevoie de infrastructură care să țină pasul. Aș enumera dintre proiecte centura metropolitană, trenul metropolitan, o legatură mai bună cu Autostrada prin Mărtinești, o conexiune rapidă. Un proiect foarte important este modernizarea și electrificarea căii ferate Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor. În domeniul sănătății, Clujul va beneficia de fonduri europene pentru edificarea a două spitale: Spitalul Regional și Spitalul pentru Copii. Avem un proiect important, curajos, în care puțină lume crede, metroul, dar prin prezența mea aici vă garantez că vom realiza această investiție foarte importantă. Guvernul și Ministerul Transporturilor susține acest proiect. În următorii ani, planul nostru de relansare economică se bazează pe investiții fără precedent în infrastructura rutieră, energetică, infrastructura în școli și spitale.”, a mai spus Orban.

Contractul semnat astăzi la Cluj vizează un segment cu o lungimea de 30 de km, iar durata contractului este de 36 de luni, din care 12 proiectare și 24 de execuție. Constructor este UMB, cel mai puternic constructor român.


„Astăzi vom lua parte la un moment important la dezvoltarea infrastructurii rutiere din România, semnarea 30 km Nădășel –Mihăiești și Zimbor Am reușit în 11 luni să punem proiectul A3 pe o traiectorie ireversibilă, semnând contracte de proiectare și execuție de 110 km, rămânând 2 tronsoane, Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău și Suplacu de Barcău – Chiribiș, de 67 km, pentru care procedurile sunt declanșate și în noiembrie avem termen pentru depunerea ofertelor”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

CITEȘTE ȘI


VIDEO. Se inaugurează tronsonul Iernut-Chețani al Autostrăzii Transilvania

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter