Educație

Guvernul va înființa la Cluj un Institut de Tehnologii Inovative. Premierul Orban, întâlnire cu rectorul UBB

Premierul Ludovic Orban, prezent marți la Cluj-Napoca, a avut o întâlnire cu rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David.

Guvernul va înființa la Cluj un Institut de Tehnologii Inovative. Premierul Orban, întâlnire cu rectorul UBB Guvernul va înființa la Cluj un Institut de Tehnologii Inovative. Premierul Orban, întâlnire cu rectorul UBB

 

 


La finalul discuției dintre cei doi, premierul a declarat că la Cluj ar urma să fie înfiinţat un institut de tehnologii inovative, care va beneficia din fonduri europene alocate prin proiectul „Europa Inteligentă”.

„UBB, conform evaluărilor, este universitatea cea mai bine clasată din România. Cred că e un motiv suficient de puternic (să fiu aici - n.red.),  asta nu înseamnă că nu acordăm atenţie şi altor universităţi din țară. Unul dintre subiectele pe care le-am abordat este cel legat de înfiinţarea la Cluj a unuia dintre institutele care urmează să devină principalele beneficiare ale resurselor financiare disponibile pentru România în cadrul priorităţii „Europa Inteligentă”. Pot să vă spun că la Cluj va fi un institut de tehnologii inovative, cu atât mai mult cu cât Clujul a intrat în finala pentru stabilirea Capitalei inovaţiei", a declarat premierul după o întâlnire cu conducerea Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB).


Rectorul UBB, Daniel David, a atras atenţia supra problemelor din învăţământul românesc, probleme pe care partidele trebuie să le rezolve.

„Această întâlnire a avut un rol fundamental, am abordat două teme care ne interesează. Prima temă, începerea anului universitar, şi era absolut normal să aveam această discuţie, totuşi UBB fiind cea mai mare comunitate academică din ţară, aproape 50.000 de oameni, şi nu e totuna cum începem noul an universitar.


A doua temă, foarte importantă pentru noi, mai ales că este vorba de campanie electorală, şi noi vrem să transmitem un mesaj tuturor partidelor politice, care este rolul educaţiei în proiectul de modernizare a ţării. Credem că înainte de a face strategii care mai de care mai deştepte şi mai interesante în diverse domenii, dacă nu reparăm componenta educaţională, credem că nu avem nicio şansă să facem o schimbare a României", a spus Daniel David.

Premierul Ludovic Orban, prezent marți la Cluj, a participat la semnarea Contractului pentru proiectarea şi execuţia tronsonului Nădăşelu - Mihăeşti - Zimbor al Autostrăzii Transilvania, cu o lungime de 30 km. Premierul este însoțit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și ministrul Agriculturii , Adrian Oros.


 

CITEȘTE ȘI


Ludovic Orban, apostrofat la Cluj: „Ați mințit poporul. Ne-ați pus botniță” VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter