Sănătate

Masca de protecție ne poate face imuni în fața COVID-19!

Masca de protecție ar putea să ofere imunitate împotriva COVID-19, cei care o poartă fiind mai puțin expuși în fața virusului.

Masca de protecție ne poate face imuni în fața COVID-19! Masca de protecție ne poate face imuni în fața COVID-19!

 

 


Persoanele care poartă mască și se infectează cu COVID-19 pot să sufere de o formă mai inofensivă a virusului. Măștile de protecție pot să ne ofere imunitate în fața bolii pandemice sau să asigure faptul că majoritatea dintre noile infectări să fie asimptomatice, conform unui studiu publicat în New England Journal of Medicine.

 


Specialiștii în medicină spun și că masca de protecție joacă și un rol important în momentul în care persoanele care au avut COVID-19 se reinfectează, conform The Telegraph, – ele pot să intre din nou în contact cu virusul, dar să fie asimptomatice datorită purtării măștii.

„Este adevărat că datorită purtării măștii de protecție ar putea crește proporția de asimptomatici. Astfel, ar crește numărul oamenilor care ating imunitatea, cel puțin pe termen scurt, cât timp așteptăm vaccinul”, a transmis Monica Gandhi, medic infecționist și cercetător la Universitatea din California și unul dintre autorii studiului, potrivit alephnews.ro.


O idee la fel de populară este că odată infectat cu virusul, severitatea bolii poate să fie în funcție de cantitate la care a fost expusă persoana în cauză în momentul în care s-a infectat. Așadar, dacă purtăm mască nnu mai suntem atât de expuși în fața virusului, iar boala poate să fie una mai ușoară.

În cazul în care teoria măștii de protecție va fi confirmată, aceasta va fi folosită ca o modalitate de imunizare peste tot în lume, până la realizarea unui antidot/vaccin împotriva COVID-19.


CITEȘTE ȘI:

Masca acoperă „urechile” celor care citesc pe buze! Surdo-muții comunică dificil din cauza măștilor

 


Este dăunătoare masca pentru cei mici? „Masca de protecție nu este recomandată pentru copiii sub 5 ani”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter