Sănătate

Este dăunătoare masca pentru cei mici? „Masca de protecție nu este recomandată pentru copiii sub 5 ani”

Pediatrul Mihaela Oros a explicat în cadrul unei emisiuni TV, dacă masca este dăunătoare sau nu pentru cei mici din punct de vedere medical.

este-daunatoare-masca-pentru-cei-mici-masca-de-protectie-nu-este-recomandata-pentru-copiii-sub-5-ani este-daunatoare-masca-pentru-cei-mici-masca-de-protectie-nu-este-recomandata-pentru-copiii-sub-5-ani

 

 


Copiii sunt nevoiți să poarte mască de protecție și să păstreze distanțarea socială atât în timpul orelor de curs, cât și în timpul pauzei.
Specialista a spus și care ar fi diferența dintre o mască din bumbac și cea chirurgicală și când e recomandată una și când cealaltă.

„Școala începe altfel, este mai stresant, nu știm exact cum o să evolueze lucrurile. Ce știm însă, este ce am învățat în ultimele luni cu toții. Am învățat că atunci când e nevoie punem masca, și că cei mici pot să o poarte. Discuțiile au arătat că cei mici sunt destul de deschiși la a învăța să poarte masca. În acest moment, pentru copii peste 12 ani, care pot înțelege cum se pune corect masca, cum să se spele pe mâini, recomandările sunt în a purta masca la fel ca și adulții, mai ales când nu putem păstra distanțarea. Dacă copilul este în contact cu o persoană pozitivă din anumite motive, este în metrou, autobuze, este recomantă purtarea măștii”, afirmă pediatrul.


Masca de protecție nu este recomandată pentru copiii sub 5 ani

În principiu, masca nu este dăunătoare pentru cei mici, desigur dacă acesta este făcută pentru vârsta copilului.
Masca de protecție nu este recomandată pentru copiii sub 5 ani, dar nici pentru cei care au anumite afecțiuni sau probleme de dezvoltare.

Masca textilă trebuie adaptată mărimii feței copilului și este necesar ca aceasta să acopere nasul, gura și bărbia. Cei mici trebuie supravegheați, pentru a nu exista riscul de sufocare.
De asemnea, masca textilă poate fi purtată si a doua zi, cu condiția ca aceasta să fie spălată și călcată.


CITEȘTE ȘI:

Cât te va costa să scapi de Covid-19? Prețul vaccinului anunțat de Comisia Europeană

 


Pacienții vindecați de COVID-19 pot avea încă virusul, chiar și în absența simptomelor. Ce spun specialiștii?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter