Sănătate

Criza pandemiei de Covid-19 afectează și sănătatea psihică!

Directorul OMS a vorbit despre cum criza generată de pandemie a afectat sănătatea psihică a milioane de oameni.

Criza pandemiei de Covid-19 afectează și sănătatea psihică! Criza pandemiei de Covid-19 afectează și sănătatea psihică!


 

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății a subliniat faptul că s-au accentuat temerile și stările de anxietate, iar serviciile medicale de specialitatea sunt perturbate.


 

„Pentru mulți oameni, lipsa interacțiunilor sociale, din cauza pandemiei, a avut efecte profunde asupra sănătății mentale”, a declarat acesta la o conferință de presă.


Covid-19 a afectat psihic milioane de oameni

Directorul OMS a mai adăugat că această criză de „Covid-19 a avut impact asupra sănătății mentale a milioane de oameni, în contextul stărilor de anxietatea și a temerilor cauzate, dar și prin perturbarea serviciilor de sănătatea psihică. Oamenii aflați în unități medicale de termen lung, precum centrele de asistență și instituțiile psihiatrice, sunt expuși riscurilor crescute de infectare. Mulți profesioniști din domeniul sănătății psihice au fost infectați cu noul coronavirus, iar unele unități de sănătate mentală au fost închise pentru a fi transformate în centre de tratament pentru Covid-19.”

O problemă neglijată pe plan mondial

Acesta a subliniat că sănătatea mentală a oamenilor era deja o problemă neglijată la nivel mondial.


„Aproape un miliard de oameni trăiesc cu o disfuncție mentală, trei milioane mor anual din cauza efectelor dăunătoare ale alcoolului, iar la fiecare 40 de secunde o persoană moare prin sinucidere. Cu toate acestea, foarte puține persoane au acces la serviciile de calitate pentru sănătate mentală. În țările cu venituri mici ori medii, peste 75% dintre persoanele care au disfuncții mentale, neurologice ori privind consumul de substanțe nu primesc deloc tratament.”

CITEȘTE ȘI:



Proteste masive la Berlin împotriva restricțiilor și a purtării măștii

 

Zeci de clujeni, confirmați cu coronavirus, în ultimele 24 de ore

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter