Sănătate

Institutul Inimii nu mai face internări. Pacienții, preluați de Clinica Medicală 1

Institutul Inimii a sistat internările, după ce unitatea medicală a devenit focar de infectare cu coronavirus.

Institutul Inimii nu mai face internări. 6 pacienți și un cadru medical, infectați cu coronavirus Institutul Inimii nu mai face internări. 6 pacienți și un cadru medical, infectați cu coronavirus

Spitalul va prelua doar urgențele medicale, restul pacienților non-COVID fiind direcționați la Clinica Medicală 1. Șapte cazuri de coronavirus au fost confirmate la Institutul Inimii. Printre infectați se numără și un cadru medical.

„Am avut un aflux extrem de mare de pacienți aici, astfel că, oamenii au fost preluați, internați și tratați, iar ca urmare a testelor realizate la Institutul Inimii au fost identificați 4 pacienți pozitivi săptămâna trecută, inclusiv un cadru medical. Ieri au mai fost identificați 3 pacienți pozitivi. S-au luat toate măsurile necesare de decontaminare a spațiilor respective și transferul lor la cele două spitale COVID din Cluj-Napoca pe care le avem funcționale, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Pneumoftiziologie, cu excepția pacienților care erau în situație gravă la terapie intensivă și care au rămas izolați acolo. La Institutul Inimii s-au sistat internările și vor fi preluate doar urgențele. Clinica medicală I, pe care noi am redeschis-o recent pentru pacienții non-COVID, va prelua o parte din pacienții Institutului Inimii”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean, la un post local de radio.


Explozie de cazuri la nivel național. Prefect: „Ne așteptam la asta”

Mircea Abrudean a afirmat că nu este surprins de creșterea numărului de cazuri în România, având în vedere că au fost luate o serie de măsuri de relaxare în ultima perioadă. El a adăugat însă că nu este o creștere semnificativă, cu toate că trendul este ascendent.

„Aceste măsuri de relaxare treptate care s-au luat au generat această creștere a numărului de cazuri, ne așteptam la asta. Nu e o creștere semnificativă în acest moment, dar într-adevăr este un trend crescător. Insistăm în continuare pe precauție și să fim responsabili pe mai departe. Media zilnică de teste care se face la Cluj este de 1.000 de teste, în condițiile în care capacitatea de testare este de 1.400 de teste”, a mai spus prefectul Clujului.


CITEȘTE ȘI

Un nou FOCAR de infecție cu COVID-19, la Cluj. Mai mulți pacienți de la Institutul Inimii, depistați pozitiv

 


A crescut numărul cazurilor de coronavirus la Cluj: 9 infectări și 2 decese într-o singură zi

 

abonare newsletter