Sănătate

Undă verde în Camera Deputaților pentru Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege prin care Județul Cluj primește în proprietate terenul destinat construirii noului Spital Pediatric Monobloc.

Undă verde în Camera Deputaților pentru Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj Undă verde în Camera Deputaților pentru Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj

Consilierii județeni au aprobat, în martie 2020, preluarea unui teren din administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), pe care urmează să fie construit Spitalul Monobloc de Copii și predarea, la schimb, a clădirilor de pe Calea Moților în care își desfășoară în prezent activitatea mai multe secții de pediatrie.

Spitalul Monobloc de Copii din Cluj a primit avizul favorabil în Camera Deputaților

La începutul lunii iunie, proiectul de lege pentru obținerea terenului destinat construirii noului Spital Pediatric Monobloc a fost avizat favorabil în comisiile de specialitate din Camera Deputaților. Miercuri, 17 iunie, proiectul de lege a fost adoptat prin votul final al Camerei. Acum, inițiativa va ajunge pe masa președintelui României, Klaus Iohannis, pentru promulgare.


„Adoptarea acestei legi reprezintă înlăturarea oricăror îndoieli legate de construirea celui mai modern spital pediatric din România. Avem terenul, evaluăm deja ofertele pentru experții care vor organiza concursul internațional de soluții. Nu căutăm să construim o clădire, ci un spital monobloc la cele mai înalte standarde, pentru următorii zeci de ani”, a declarat Alin Tișe, președintele forului administrativ județean.

Terenul de 16 hectare pe care se va ridica noul Spital Pediatric Monobloc se află în zona Borhanci, la intersecția cu viitoarea Centură Metropolitană, poziționat foarte aproape de tronsoanele rutiere majore ale Clujului. Proiectul spitalului va fi unul care să corespundă necesității acoperirii actului medical pediatric pentru întreaga regiune, acesta fiind considerat deja unul cu o capacitate regională, oferă asigurări Consiliul Județean Cluj.


Spitalul Pediatric Monobloc va reuni toate secțiile Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, „împrăștiate” în tot orașul

Concursul pentru a găsi consultantul care să stabilească cele mai bune soluții pentru Spitalul Pediatric Monobloc a fost deja lansat. Acesta trebuie să asigure consultanța și organizarea concursului internațional de soluții în două etape pentru Spitalul Pediatric Monobloc. Construirea acestui spital ar urma să reunească în aceeași clădire toate secțiile Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca.

În acest moment, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii este un spital pavilionar care își desfășoară activitatea în 9 locații diferite, având în structura actuală 11 secții, 2 compartimente, stația de dializă, UPU, distribuite în 14 clădiri aflate pe raza orașului Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele. Analiza rezultatelor statistice privind activitatea medicală desfășurată de unitate evidențiază un număr de aproximativ 70.000 de cazuri/an care sunt asistate în spital.


CITEȘTE ȘI:

Căutarea a luat sfârșit! Consiliul Județean va construi Spitalul Monobloc de Copii în Becaș
 

abonare newsletter