monitorulcj.ro Menu
Actualitate

CJ Cluj plătește 253.000 de lei pentru consultanță privind proiectul Spitalului Monobloc de Copii

Consiliul Județean Cluj a lansat o licitație pentru achiziționarea unor servicii de consultanță privind proiectul Spitalului Monobloc de Copii.

CJ Cluj plătește 253.000 de lei pentru consultanță privind proiectul Spitalului Monobloc de Copii

Forul județean va plăti suma de 253.000 de lei pentru contractul de consultanță, bani din bugetul propriu. Ofertele se pot depune până în 15 iunie, fiind vorba despre o procedură simplificată de achiziție.

Obiectul contractului îl reprezintă prestarea serviciilor de consultanță și organizare concurs internațional de soluții în 2 etape pentru Spitalul Pediatric Monobloc.


„Una din prioritățile absolute ale Consiliului Județean Cluj o reprezintă construirea unui Spital pediatric Monobloc care să reunească în aceeași clădire toate secțiile Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii este un spital pavilionar care își desfășoară activitatea în 9 locații diferite, având în structura actuală 11 secții, 2 compartimente, stația de dializă, UPU, distribuite în 14 clădiri aflate pe raza orașului Cluj-napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele. Analiza rezultatelor statistice privind activitatea medicală desfășurată de unitate evidențiază un număr de aproximativ 70.000 de cazuri/an care sunt asistate în spital”, se arată în documentația care însoțește licitația.

Potrivit anunțului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), consultantul care va fi selectat va trebui să pregătească toate documentele pentru viitorul concurs de soluții, să se ocupe de lansarea concursului, promovarea acestuia la nivel internațional și de desfășurarea propriu-zisă a concursului. Prestarea serviciilor se va face în decurs de 12 luni.


Spitalul Monobloc de Copii va fi construit în Becaș

Consilierii județeni au aprobat în martie 2020 preluarea unui teren din administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, pe care urmează să fie construit Spitalul Monobloc de Copii și predarea, la schimb, a clădirilor de pe Calea Moților în care își desfășoară în prezent activitatea mai multe secții de pediatrie. Terenul are o suprafață de 16 hectare și se află în zona Becaș din Gheorgheni. 

Președintele consiliului județean promite finalizarea lucrărilor la noul spital peste trei ani, însemnând că județul Cluj ar putea avea un Spital Monobloc de Copii în anul 2023.


"Dorința noastră este să realizăm spitalul în trei ani. Știu că oamenii zâmbesc, unii se gândesc că nu se va realiza. S-a vorbit că nu se poate realiza un stadion și l-am făcut, s-a vorbit că nu se va închide rampa și iată că s-a închis. S-a vorbit că nu vom face Centrul de Deșeuri și se va finaliza în luna care vine. Aveți încredere că îndată ce aceste proceduri administratvie vor fi realizate, ne vom grăbi să găsim și finanțarea și în termen de trei ani se va finaliza acest spital de copii", a declarat în luna martie Alin Tișe.

Actualul spital funcționează în clădiri vechi de două secole

Unele secții ale instituției funcționează în clădiri construite în secolul XIX, care nu se mai pretează pentru găzduirea activităților medicale pediatrice, a arătat Directorul Spitalului de Copii, doctorul Cornel Aldea.


În momentul de față, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj - Napoca își desfășoară activitatea în 9 locații diferite, având în structura actuală 11 secții, 2 compartimente, stație de dializa, UPU, distribuite în 14 clădiri, aflate pe raza orașului Cluj - Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele, din care 10 clădiri sunt revendicate și nu pot fi reabilitate sau reamenajate.

Unitatea medicală ce se dorește a fi construită va avea un profil regional și va dispune de o capacitate de 700 de paturi, cu 200 mai mult comparativ cu cele existente în prezent.


CITEȘTE ȘI

Senatul a dat undă verde construirii Spitalului Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca