Sănătate

Încă o epidemie face zeci de victime în România. 20 de cazuri confirmate la Cluj, într-o săptămână

În timp ce pandemia de coronavirus provoacă mii de decese zilnic la nivel global, în România, aproape 20.000 de persoane sunt infectate cu rujeolă. Diferența este că pentru acest virus există vaccin, spre deosebire de COVID-19.

Încă o epidemie face zeci de victime în România. 20 de cazuri confirmat la Cluj, într-o săptămână Încă o epidemie face zeci de victime în România. 20 de cazuri confirmat la Cluj, într-o săptămână

Încă 68 de cazuri de rujeolă au fost raportate în 7 judeţe săptămâna trecută, totalul îmbolnăvirilor ajungând la 19.881, din care 64 de decese.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, în perioada 20 - 24 aprilie au fost raportate încă 68 de cazuri confirmate în 7 judeţe: Satu Mare - 26; Cluj - 20; Suceava - 11; Neamţ - 7; Sibiu - 2; Bihor şi Iaşi - câte 1.


Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2 - 4 săptămâni; confirmarea şi clasificarea unui caz durează, în medie, 3 săptămâni, arată INSP.

CITEȘTE ȘI


Cazuri noi de rujeolă, confirmate în Cluj și în județele limitrofe. 64 de decese înregistrate

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter