Sănătate

O serie de cazuri COVID-19 dificile la terapie intensivă. „Vom avea decese în consecință!”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că numărul infecţiilor cu noul tip de coronavirus se menţine într-o creştere uşoară, „progresivă”, însă nu există un aflux de cazuri care să blocheze activitatea în unităţile medicale.

O serie de cazuri COVID-19 dificile la terapie intensivă. „Vom avea decese în consecință!”

Potrivit ministrului, raportarea numărului de infecţii a fost mai scăzută, întrucât în weekend au fost lucrate mai puţine teste.

„În acest moment, ne menţinem în acea creştere uşoară, progresivă, dar nu avem acel aflux de cazuri care să blocheze oarecum unitatea medicală respectivă. Avem o serie de cazuri dificile, critice, aflate în terapiile intensive şi vom avea şi un număr de decese în consecinţă. În acest moment, suntem la o diferenţă de două-trei zile cu testele care trebuie prelucrate”, a spus Tătaru, la Digi 24.


50 de puncte de testare în țară

„Avem mai multe puncte de testare. Ajungem la vreo 50 de puncte de testare în acest moment, dar trebuie să repartizăm într-un mod mai judicios aceste teste pe aceste centre de testare, pentru a putea ca testările care se pot face într-un centru care are o producţie mai mare să le ducem pe toate acolo, urmând ca centrele mici să nu fie aglomerate cu un număr de teste care să le sufoce şi aşteptăm mai multe zile să avem rezultate”, a arătat Tătaru.

„Avem o organizare astfel încât fiecare judeţ să fie repartizat unui centru regional mare, care să poată prelucra testele în timp util”, a mai explicat ministrul Sănătăţii.


CITEȘTE ȘI:

10 nou-născuți, infectați în maternitate cu CORONAVIRUS. Testele mamelor sunt NEGATIVE

CITEȘTE ȘI:


Când virusul îți suflă în ceafă! Cadre medicale fără apărare, cu o singură mască simplă, UNA PE ZI, și pe care nu le testează nimeni NICI DACĂ FAC FEBRĂ.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter