Sănătate

EMOȚIONANT! Înger păzitor la Cluj. O femeie în moarte cerebrală va salva CINCI vieți

O pacientă aflată în moarte cerebrală la Cluj-Napoca va salva cinci vieţi, prin faptul că organele sale, donate cu acordul familiei, vor fi folosite la pacienţi care au nevoie urgentă de ele.

EMOȚIONANT! Înger păzitor la Cluj. O femeie în moarte cerebrală va salva CINCI vieți, sursă foto: nptelegraph.com

„Mulţumim cu profund respect familiei donatorului, o pacientă de 60 de ani diagnosticată în moarte cerebrală la Secţia ATI I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, pentru generozitatea de a dărui altora o viaţă nouă. Acest gest, de o încărcătură emoţională deosebită, a mobilizat imediat echipele de medici şi asistenţi, toţi determinaţi să readucă speranţa pentru alţi pacienţi a căror unică şansă este transplantul”, se arată într-un mesaj al Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT).

Mai întâi, ficatul se va transplanta la Institutul Clinic Fundeni, rinichii la ICUTR Cluj, iar corneea la Spitalul Militar din Bucureşti. Astfel, cinci români vor primi o nouă şansă la viaţă prin transplant de organe şi cornee, iar şi mai mulţi îşi vor îmbunătăţi calitatea vieţii prin transplant osteotendinos, potrivit ANT.


„Prima verigă din acest lung lanţ al speranţei este echipa de KDP şi coordonatori a Spitalului din Cluj-Napoca, formată din Dr. Dumitru Pătraş, Dr. Diana Cristian, Dr. Elena Ştefănescu şi Conf. Dr. Cristina Petrişor – KDP regional, pe umerii cărora s-a aflat dificila misiune de a fi alături de familia îndurerată şi de a menţine în condiţii fiziologice donatorul”, transmit reprezentanții ANT.

„Efortul şi profesionalismul echipelor de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni (Dr. Vasile Lungu, Dr. Gheorghe Potlog, Dr. Rodica Dinu), ICUTR Cluj (Dr. Dan Pop) şi Spitalului Clinic Colentina (Dr. Dan Sucovecshi, Dr. Ionuţ Teodoriu, Dr. Manuel Sava, Dr. Ştefan Păun) vor aduce speranţă unor oameni care aşteaptă un transplant”, conchide Agenția Națională de Transplant.


„Din nefericirea și durerea ei, o familie a avut puterea să redea bucuria vieții altor semeni. DA pentru VIAŢĂ! (...) Respect şi recunoştinţă tuturor echipelor de medici şi asistenţi care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă ultima şansă, precum şi conducerilor unităţilor sanitare pentru susţinerea Programului Naţional de Transplant. Transplantul înseamnă viață!” – Agenția Națională de Transplant

abonare newsletter