Sănătate

Două mese pe zi pentru angajații SMURD Cluj din partea Consiliului Local

Consilierii locali au votat, marți, la ședința de Consiliu Local, un proiect menit să sprijine angajații Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) Cluj.

Astfel, Consiliul Local va aloca 120.000 lei din bugetul local pe anul curent pentru două mese pe zi ale personalului SMURD Cluj.

"Am votat, azi, în ședința de Consiliu Local, alocarea sumei de 120.000 lei de la bugetul local pe anul 2019 pentru acordarea a două mese pe zi (prânz și cină) pentru 10 angajați ai SMURD Cluj. Arătăm pe această cale considerația și sprijinul nostru pentru tot ce înseamnă SMURD, un serviciu medical de urgență indispensabil comunității clujene", a precizat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.


Conform proiectului de hotărâre, masa va fi asigurată de Cantina de ajutor social și pensiune Cluj-Napoca, instituție subordonată Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.

În prezent, SMURD Cluj asigură asistența medicală de urgență prespitalicească prin cele 2 echipaje de tip TIM (terapie intensivă mobilă) și cele 9 echipaje de tip EPA (echipaje de prim-ajutor). Cele două echipaje sunt formate din paramedici voluntari, studenți ai facultăților de medicină din Cluj, medici rezidenți care efectuează gărzile, de asemenea, în mod voluntar, medici specialiști, asistenți medicali și paramedici pompieri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter