Sănătate

Secretul pentru a scăpa de nervi rapid și ușor

Ai simțit vreodată cum furia te copleșește? Te-ai întrebat cum să scapi rapid de ea? Un nou studiu dezvăluie o soluție simplă și uimitor de eficientă.

Ai puterea să gestionezi cu ușurință furia / Foto: pexels.com Ai puterea să gestionezi cu ușurință furia / Foto: pexels.com

 

 


Cercetătorii au demonstrat că metoda simplă poate elimina furia "aproape complet". Experimentele lor au implicat 100 de participanți.

 


 

Există multe strategii de control al furiei, unele mai puțin ortodoxe decât altele. Dar, potrivit unui nou studiu de la Universitatea din Nagoya, Japonia, cel mai bun mod de a depăși un moment de „furie” este să-l așezi în alb și negru, adică să-ți scrii reacția sau emoția pe o foaie de hârtie și apoi aruncă foaia. 


Cercetătorii au scris în revista Scientific Reports că strategia ar fi atât de eficientă încât elimine furia „aproape complet”. 

Antidot rapid pentru nervi. Pune-ți nervii pe hârtie și aruncă-i

„Este un studiu foarte interesant, care face parte dintr-o linie de cercetare axată pe asocierea dintre cuvântul scris și reducerea furiei”, comentează Giancarlo Cerveri, membru executiv al Societății Italiene de Psihiatrie și director al Departamentului de Mentală, pentru La Repubblica


Scrierea celor mai intense emoții pe o foaie de hârtie poate fi o tehnică ușor de accesat pentru gestionarea sentimentelor negative, acasă sau la serviciu.

Cercetătorii au adunat aproximativ 100 de participanți cărora le-au cerut să scrie un scurt articol de opinie despre probleme sociale importante. Li s-a spus că textul lor va fi evaluat ulterior. Cu toate acestea, indiferent de ceea ce au scris participanții, toți au primit feedback negativ, obținând rezultate scăzute la elementele privind inteligența, interesul, logica și raționalitatea. 


Nervii te copleșesc? Ai hârtia salvatoare! 

După ce au citit comentariile negative, participanții au fost rugați să-și scrie gândurile pe o foaie de hârtie. Unui grup i s-a spus să arunce hârtia în coș, altuia s-o păstreze.

Ei bine, participanții care și-au aruncat sau și-au distrus gândurile scrise au revenit rapid la starea inițială de calm. Între timp, participanții care au păstrat o copie au trait doar o mică scădere a furiei lor generale.

Pe lângă beneficiile sale practice, descoperirea ar putea arunca lumină asupra originilor tradiției culturale japoneze cunoscute sub numele de „hakidashisara”. Aici, oamenii sparg mici obiecte care reprezintă lucruri care îi înfurie. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mâncatul, un obicei care hrăneşte emoţiile, nu stomacul. Psihiatru: „O parte dintre noi apelăm la mâncare pentru ameliorarea stresului”

abonare newsletter