Sănătate

Proteste la ministerul Muncii. Sindicaliștii din Sănătate cer salarii mai mari.

Sindicaliștii din Sănătate au protestat, joi, în fața Ministerului Muncii și au cerut salarii mai mari, precum și echitate salarială între diversele categorii de angajați din sistem.

Protestul sindicaliștilor din Sănătate la ministerul Muncii/Foto: Federația Sanitas din România Facebook.com Protestul sindicaliștilor din Sănătate la ministerul Muncii/Foto: Federația Sanitas din România Facebook.com

 

 


Sindicalişti de la Sanitas au protestat joi în faţa sediului Ministerului Muncii, cerând majorarea salariilor cu cel puţin 20%. Anterior, aceștia au făcut apel la toate organizațiile sindicale din Sănătate și Asistență socială să se alăture acțiunilor programate pentru soluționarea revendicărilor membrilor de sindicat. 

 


Protestul are loc pe fondul anunțului făcut miercuri de premierul Marcel Ciolacu, care a spus că va discuta cu reprezentanții sindicatului Sanitas.

Pe parcursul anului trecut, angajații din Sănătate au protestat în repetate rânduri, solicitând Guvernului salarii mai mari, acordarea sporurilor, plata corectă a gărzilor și o finanțare corespunzătoare.


CITEȘTE ȘI: 
Protest Sanitas la Ministerul Sănătății. Lider de sindicat din Cluj: „Se va ajunge la GREVĂ GENERALĂ”

Săptămâna trecută, sindicaliștii s-au întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății Alexandru Rafila cu scopul de a analiza în detaliu problemele specifice fiecărui sector și fiecărei categorii profesionale din domeniul sănătății și din cel al asistenței sociale.

„Până la materializarea promisiunilor pe care prim-ministrul și ministrul Sănătății le-au făcut în fața reprezentanților Sanitas din toată țara, noi ne continuăm calendarul de acțiuni care are ca finalitate declanșarea grevei generale în cele două sisteme pe care le reprezentăm”, declara atunci președintele federației Sanitas, Leonard Bărăscu.


Și medicii de familie din Cluj au protestat, recent, din cauza noilor reglementări promovate de CNAS, ce prevăd reducerea bugetului alocat serviciilor furnizate de cabinetele de medicină de familie. 

De altfel, de la începutul anului, România a fost marcată de proteste masive în sectorul agricol și al transporturilor, din cauza creșterii prețului RCA și a modificărilor fiscale operate de Guvernul PSD-PNL. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Protest Sanitas la Ministerul Sănătății. Lider de sindicat din Cluj: „Se va ajunge la GREVĂ GENERALĂ”

abonare newsletter