Actualitate

Protest masiv. Transportatorii și fermierii blochează din nou Clujul. VIDEO

Fermierii și transportatorii au blocat din nou municipiul Cluj-Napoca. În condițiile în care negocierile dintre reprezentanți și Guvern nu s-au încheiat cu un acord ferm, protestele continuă în marile orașe din țară.

Protestul transportatorilor din Cluj-Napoca/ Foto: monitorulcj.ro Protestul transportatorilor din Cluj-Napoca/ Foto: monitorulcj.ro

 

 


În condițiile în care negocierile dintre reprezentanții transportatorilor și fermierilor cu Guvernul nu s-au încheiat cu un acord ferm, protestele continuă în marile orașe din țară. 

 


Marți, 16 ianuarie, între orele 13:00-15:00, protestul fermierilor și transportatorilor se desfășoară la Cluj-Napoca pe traseul Podul N – Calea Florești – str. Bucium – str. Primăverii – str. Frunzișului – str. Observatorului – Sigma Center – sens giratoriu Observatorului, după care camioanele, TIR-urile și tractoarele se întorc la Podul N pe același traseu.

Pe strada Observatorului din Cluj-Napoca traficul a fost paralizat de protestatari.


Strada Observatorului, blocată de protestatari/ Foto: monitorulcj.ro

Negocieri eșuate la Guvern

Reprezentanţii transportatorilor şi ai fermierilor au intrat duminică în a cincea zi de proteste, nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor purtate cu autorităţile. Aceştia merg la Ministerul Finanţelor, după ce sâmbătă au discutat cu oficiali din Ministerul Agriculturii, Ministerul Transporturilor şi Autoritatea de Supraveghere Financiară. Protestatarii sunt nemulţumiţi de accizele mari la motorină, preţurile RCA, dar şi de schimbările legislative intrate în vigoare de la 1 ianuarie. Ei au plecat pe drumurile din ţară cu camioane şi tractoare, cu viteză redusă.

Vineri, după o discuție de trei ore cu reprezentanții protestatarilor, Marcel Ciolacu a părăsit negocierile, după ce a fost amenințat de liderii fermierilor, potrivit Digi24.ro


În cadrul discuțiilor de la Guvern, desfășurate vineri seara, protestatarii au cerut să primească benzină și motorină gratis, ca în Venezuela, „pentru că noi producem petrol”, susțin sursele citate. În plus, aceștia au cerut suspendarea ITP-ului pentru utilajele agricole și camioane, transportatorii să nu mai fie controlați în vămi, camioanele să nu mai fie cântărite și să nu mai fie obligați să aibă GPS, pentru a putea fi urmărit traseul transportului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Protestul transportatorilor și fermierilor va continua. Negocierile de la Ministerul Finanțelor, încheiate fără rezultat.

O nouă zi de protest al transportatorilor și fermierilor, în Cluj. Poliție: „Nu au fost probleme în trafic și nu s-au aplicat sancțiuni”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter