Sănătate

Spitalul din Huedin, modernizat prin fonduri europene. Proiectul de 3 milioane de euro, recepționat de Primărie. „Un hub medical pentru zona de vest a Clujului”

Lucrările de reabilitare și modernizare a Spitalului din Huedin au fost recepționate, în urma unei investiții de peste 14 milioane de lei, bani europeni. Ambulatoriul din cadrul spitalului va fi dotat cu aparatură medicală modernă.

Spitalul din Huedin, modernizat cu bani europeni/Foto: Orașul Huedin Facebook.com Spitalul din Huedin, modernizat cu bani europeni/Foto: Orașul Huedin Facebook.com

 

 


Primăria din Huedin a recepționat, miercuri, lucrările de modernizare a spitalului din localitate, derulate prin intermediul unui proiect de reabilitare energetică a clădirii vechi a Spitalului Orășenesc Huedin, finanțat din bani europeni. 

 


Valoarea proiectului este de 14,6 milioane de lei cu TVA, din care suma eligibilă finanțată din fonduri europene este de 12.541.498,53 lei, iar diferența de 2.101.626,75 lei reprezintă valoarea finanțată din bugetul local al orașului Huedin.

Investițiile în sănătate, prioritare

Practic, în urma modernizării infrastructurii medicale din Huedin, precum și a dotării cu aparatură medicală a Ambulatoriului Integrat din cadrul spitalului, pacienții vor beneficia de servicii medicale de ultimă generație. 


După cum arată reprezentanții administrației locale, Huedinul reprezintă un hub medical pentru zona de vest a județului Cluj. 

„Azi a avut loc recepția la terminarea lucrărilor proiectului „Reabilitare energetică a clădirii vechi a Spitalului Orășenesc Huedin”, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR).


Marcăm astfel un moment foarte important în procesul de transformare și modernizare a Spitalului Orășenesc Huedin”, a notat Mircea Moroșan, primarul orașului Huedin.

Proiectul de reabilitare recepționat miercuri este urmat de un alt proiect major ce presupune dotarea cu aparatură medicală a ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Orășenesc Huedin, finanțat prin același program european de finanțare (POR), în valoare totală eligibilă de 12,7 milioane lei, din care 2% reprezintă cofinanțarea orașului Huedin.


„Spitalul Orășenesc Huedin este singura instituție medicală din partea de vest a județului Cluj, iar orașul nostru funcționează ca un hub medical pentru întreaga zonă.

Conștienți fiind de importanța oferirii serviciilor medicale la standarde moderne pentru cetățenii orașului Huedin, dar și pentru întreaga regiune, Primăria susține cu prioritate investițiile în sănătate”, a explicat primarul Huedinului, Mircea Moroșan. 

Spitalul Orășenesc din Huedin, modernizat cu bani europeni/Foto: Orașul Huedin Facebook.com

În plus. Primăria a depus un nou proiect care vizează renovarea energetică a corpului principal al Spitalului, din fonduri europene prin PNRR, proiect în valoare de 3 milioane de euro.

Reabilitarea clădirii vechi a Spitalului Orășenesc Huedin a cuprins următoarele lucrări: 
- amenajare și drenare a terenului pe care e amplasată clădirea, 
- lucrări de construcții la structura de rezistență și la arhitectura clădirii, 
- lucrări de instalații sanitare, termice și electrice, 
- protecția împotriva radiațiilor, 
- lucrări de construcție a liftului, lucrări de construire a sistemului de securitate la incendiu, 
- construirea de structuri suplimentare pentru echipamentele medicale, 
- instalarea centralei termice pe gaz și a pompelor de căldură, reabilitarea grupurilor sanitare, precum și lucrări de finisaj ale elementelor de construcții.

Clădirea reabilitată a Spitalului Orășenesc Huedin, în urma lucrărilor realizate de constructorul SC Nord Conforest SA, va găzdui cabinetele și laboratoarele ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul spitalului.

Lucrările de reabilitare a Spitalului din Huedin, recepționate de administrația locală din localitate/în imagine: Primarul Mircea Moroșan, în cadrul procedurii de recepție a lucrărilor de modernizare a Spitalului Orășenesc Huedin/Foto: Mircea Moroșan Facebook.com

Astfel, în clădirea reabilitată va funcționa ambulatoriul de specialitate, cu trei laboratoare și cabinete medicale de specialitate, precum:

CITEȘTE ȘI: 
Ajutor de peste 71.000 € din fondul de rezervă al județului Cluj pentru Spitalul din Huedin

- Cabinet Medicină Internă; 
- Cabinet Oftalmologie; 
- Cabinet ORL; 
- Cabinet Obstetrică - Ginecologie; 
- Cabinet Dermatovenerologie; 
- Cabinet Pediatrie; 
- Cabinet Cardiologie; 
- Cabinet Neurologie; 
- Cabinet Chirurgie General; 
- Cabinet Psihiatrie; 
- Cabinet Ortopedie Traumatologie; 
- Cabinet Gastroenterologie; 
- Cabinet Psihologie; 
- Cabinet Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice;
- Laborator Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie; 
- Laborator de Analize Medicale, Laborator Radiologie și Imagistică Medicală.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Școlile și grădinițele din Huedin, dotate cu echipamente digitale și mobilier modern. Proiect de 4,6 milioane de lei, prin PNRR

Ajutor de peste 71.000 € din fondul de rezervă al județului Cluj pentru Spitalul din Huedin

abonare newsletter