Sănătate

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” a fost reacreditat cu succes

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” a obținut din partea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate o nouă acreditare.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”/ Foto: CJ Cluj Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”/ Foto: CJ Cluj

 

 


Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, a obținut din partea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate o nouă acreditare.

 


„Felicit întregul colectiv al Spitalului nostru de Pneumoftiziologie pentru această reușită și pentru că menține calitatea actului medical la un nivel foarte ridicat. Noua certificare este rezultatul muncii și al dedicării echipei medicale, dar și al numeroaselor investiții pe care le-am făcut, atât din bugetul Consiliului Județean, cât și din fonduri europene, pentru acest bastion al luptei împotriva tuberculozei și a altor afecțiuni pulmonare grave”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

CITEȘTE ȘI:
Singurul spital cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania a fost reacreditat

În cadrul activității de evaluare, membrii comisiei au analizat 2.976 de indicatori prin intermediul cărora au măsurat gradul de asigurare și îmbunătățire continuă a calității serviciilor de sănătate și a siguranței pacientului.


În urma procesului de analiză și evaluare a tuturor criteriilor, instituția medicală a obținut un punctaj ridicat, de nu mai puțin de 77,73%, aceasta fiind încadrată în categoria a II-a de acreditare, la fel ca la precedenta certificare.

Reacreditarea unității spitalicești este rezultatul unui proces complex de evaluare a tuturor structurilor, compartimentelor funcţionale şi a serviciilor acesteia, iar certificatul de acreditare are o valabilitate de cinci ani.


Având în structură 230 de paturi, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” este o instituție sanitară de monospecialitate și cu specialitate complementară de chirurgie toracică ce asigură, prin secțiile clinice și serviciile din structură, asistență medico-chirurgicală complexă, curativă, preventivă și de recuperare a pacienților cu afecțiuni respiratorii tuberculoase - TBC și non-tuberculoase (BPOC, astm bronşic, patologie tumorală malignă și benignă, pleurezii, supurații bronho-pulmonare) din județul Cluj și din județele limitrofe. 

Reamintim, în acest context, faptul că reacreditarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” survine reacreditării cu succes a altor două mari și importante unități spitalicești subordonate, la rândul lor, Consiliului Județean Cluj: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, acreditat cu cel mai mare punctaj din țară și Spitalul de Recuperare, reîncadrat într-o categorie superioară și trecut din categoria a IV-a direct în cea de a II-a.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Care este stadiul lucrărilor la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”? Investiție de peste 11 milioane de lei

Linie de gardă continuă de ATI la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”

Ultimele Stiri
abonare newsletter