Sănătate

Ministrul Sănătății, acuzat că știa de azilele groazei. Ungureanu: „Rafila a știut de atrocitățile din aziluri și nu a făcut nimic!”

Acuzații grave la adresa ministrului Sănătății. Potrivit deputatului Emanuel Ungureanu, Rafila a fost informat despre atrocitățile din azilele de bătrâni încă din februarie 2023.

Deputatul Emanuel Ungureanu cere demisia ministrului Sănătății Alexandru Rafila, în urma atrocităților din azilele groazei/Foto: Alexandru Rafila Facebook.com Deputatul Emanuel Ungureanu cere demisia ministrului Sănătății Alexandru Rafila, în urma atrocităților din azilele groazei/Foto: Alexandru Rafila Facebook.com

 

 


Ministrul Muncii, Marius Budăi, a demisionat, joi, în urma scandalului azilelor groazei. Premierul Ciolacu a apreciat demisia drept un „gest de onoare”.

 


Potrivit vicepreședintelui Comisiei pentru sănătate și familie Emanuel Ungureanu, ministrul Sănătății Alexandru Rafila ar fi știut încă de la 1 februarie al acestui an de ceea ce se petrece în azile, doar că nu a făcut nimic.

„Rafila a știut și nu a făcut nimic! Rafila trebuie demis urgent! Am dovada că a știut din data de 1 Februarie 2023 despre atrocitățile din azilurile groazei”, a semnalat deputatul Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook


Emanuel Ungureanu cere demisia ministrului Sănătății Alexandru Rafila, în urma atrocităților din azilele groazei/Foto: Emanuel Ungureanu Facebook.com

Astfel, Ministerul Sănătății ar fi fost informat de Centrul de Resurse Juridice despre neregulile constatate în centrul de îngrijire „Sf. Gabriel cel Viteaz” și a dispus „analiza și verificarea aspectelor semnalate”, măsură care nu s-a concretizat însă. 

Președintele Klaus Iohannis a reacționat, marți, pe tema azilelor groazei. Potrivit șefului statului, nu se știe cine se face „vinovat politic”, dar cazul reprezintă o „rușine națională”.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Azilele groazei, efecte până la Cluj. Amenzi de peste 320.000 lei, după controale la 12 centre din județ.

Tortura în azilele de bătrâni. 24 de persoane, reținute. Victimele erau bătute şi transformate în sclavi

Efectul azilelor groazei? Centre sociale din Cluj, aflate în stare avansată de deteriorare, modernizate din fonduri PNRR

Ultimele Stiri
abonare newsletter