Sănătate

Consultații psihologice GRATUITE, acoperite de stat. Pacienții pot cere ajutor în situații stresante sau traumatizante

Asigurații la sănătate beneficiază de 12 consultații psihologice gratuite pe an, acoperite de stat, conform unor noi modificări legislative.

Asigurații la sănătate beneficiază de 12 consultații psihologice gratuite pe an. FOTO: Depositphotos.com Asigurații la sănătate beneficiază de 12 consultații psihologice gratuite pe an. FOTO: Depositphotos.com

 

 


Începând cu 1 iulie 2023, pacienții pot solicita gratuit consultații psihologice în situații stresante sau traumatizante, iar serviciile pot fi oferite chiar și la domiciliu scrie Avocat.net.

 


Noul contract-cadru din domeniul sănătății, în vigoare de la 1 iulie 2023, reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale. Aceasta include stabilirea pachetelor de servicii medicale, criteriile și procedurile de contractare, modalitățile de plată și decontare, precum și drepturile și obligațiile furnizorilor și asiguraților, alături de mecanismele de monitorizare și control. Noul contract-cadru extinde pachetul de bază de servicii medicale, inclusiv cu consultațiile psihologice recomandate de medicii din alte specialități clinice, testele genetice sau screening-ul pentru cancerul colorectal.

Începând de această lună, consultațiile psihologice pot fi acordate în mai multe situații, cu condiția de a avea o trimitere din partea medicului specialist sau a medicului de familie. 


Numărul maxim de consultații psihologice gratuite pe an pentru un asigurat este de 12, iar acestea pot fi efectuate fie în ambulatoriu, fie la domiciliu, în funcție de necesitățile pacientului. Pentru a beneficia de aceste servicii, asiguratul trebuie să prezinte cardul național de sănătate și biletul de trimitere eliberat de medicul care recomandă serviciul.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Sursa: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Judecătorul Danileț, despre psihologul școlar: „Cred că trebuie să înceapă să muncească şi să aibă întâlniri cu agresorii”

Ultimele Stiri
abonare newsletter