Sănătate

O nouă șansă la viață. Transplant de rinichi pentru șase pacienți din Cluj, în ultimele 48 de ore

6 pacienți din Cluj au primit o nouă șansă la viață în urma mai multor prelevări de organe care au avut loc în ultimele 48 de ore.

Operație/ Foto: pixabay.com Operație/ Foto: pixabay.com

 

 


Agenţia Naţională de Transplant anunţă că, în weekend-ul care s-a încheiat, echipele de transplant au făcut un „maraton al vieţii”, fiind efectuate patru prelevări, 12 pacienţi trecând în ultimele 48 de ore printr-o intervenţie de transplant.

 


Conform sursei citate, cele patru prelevări au avut loc în Iaşi, Târgu Mureş, Cluj şi Oradea, necesitând un efort extraordinar din partea echipelor de coordonare şi prelevare, transportul fiind asigurat şi datorită SMURD, IGAV, DSU, pentru că a fost nevoie de transport aerian în condiţii de urgenţă.

„Centrele în care s-a efectuat transplantul au fost: două paciente transplantate renal la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, 6 pacienţi transplantaţi renal la ICUTR din Cluj, 3 pacienţi transplantaţi hepatic la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti şi o pacientă transplantată în Moldova”, arată Agenţia Naţională de Transplant. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Doi adolescenți, salvați de medicii din Cluj prin transplant! Au primit rinichii unui copil de 4 ani

Inimile reanimate funcționează pentru transplanturi. Mai multe organe ar putea fi disponibile printr-o nouă metodă de transplant

Tișe, apel către Ministerul Sănătății după protestul pacienților la Cluj: „Finanțați urgent Centrul Integrat de Transplant! În doi ani Transplantul ar fi în casă nouă”

Ultimele Stiri
abonare newsletter