Sănătate

Chirurgi de elită în Laparoscopia Urologică Europeană la cea de a 13-a ediție anuală a Cursului de Laparoscopie Urologică de la Cluj (P)

Cea de-a 13-a ediție anuală a Cursului de chirurgie laparoscopică în urologia oncologică va avea loc săptămâna aceasta la Cluj. Evenimentul este organizat de Spitalul Medicover Cluj alături de Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca, prin coordonarea Conf. Dr. Bogdan Petruț.

Spitalul Medicover Cluj Spitalul Medicover Cluj

 

Evenimentul va avea loc în perioada 1-3 iunie în cadrul Spitalului Medicover Cluj. Printre speakerii de renume din străinătate care vor participa în acest an se numără Prof. Dr. Francesco Greco si Prof. Dr. Thomas Bschleipfer, domnia sa primind recent distincția de „Doctor Honoris Causa” din partea Universității de Medicină și Farmacie, Cluj-Napoca.



Conf. Dr. Bogdan Petruț

Este al 13-lea an consecutiv în care organizăm acest curs de chirurgie laparoscopică, curs menit să construiască echipe funcționale de laparoscopie urologică. Pe parcursul celor trei zile, cursanții vor avea șansa să interacționeze și să învețe de la unii dintre cei mai experimentați chirurgi din țară și străinătate. Cursul este organizat pe trei secțiuni: antrenament pe animal de laborator; antrenament la simulator și secțiunea de operații transmise în direct 3D efectuate de chirurgi cu o vastă experiență în laparoscopia urologică. În cadrul acestor transmisii cursanții pot adresa chirurgilor întrebări despre tehnica și strategia operatorie. 


Secțiunea de antrenament la simulator include exerciții de manualitate laparoscopică precum și de antrenament pentru efectuarea suturilor laparoscopice. Antrenamentul chirurgical pentru tehnică operatorie pe țesut viu, realizat pe animal de laborator, are un rol important în formarea viitorilor specialiști. Toate cunoștințele și tehnicile pe care le învață cursanții nu au valoare dacă nu sunt aplicate în condiții reale pe organism viu. Menționăm că pentru acest tip de antrenament sunt respectate toate normele europene în vigoare de lucru pe animal viu, acesta este anesteziat și supravegheat de către medici anesteziști veterinari printr-o colaborare, deja devenită tradiție, cu domnul conferențiar Cosmin Peștean de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. 

De-a lungul celor 13 ediții ale cursului de chirurgie laparoscopică, personalități de prim rang ale chirurgiei urologice europene au dat curs invitației noastre de a opera în direct: Prof. Guillonneau Bertrand, considerat părintele prostatectomiei radicale laparoscopice, profesorul Jens Rassweiler din Germania, unul dintre pionierii multor tehnici de laparoscopie urologică, Prof. Jens Uve Stolzenburg, Prof. Antonio Alcaraz, Prof. Liatzikos și alții urologi europeni cu realizări extraordinare în cadrul acestui domeniu. 



Cursul s-a născut prin colaborarea și prietenia domnului Prof. Ali Serdar Gozen actualmente Șeful secțiunii ESUT din cadrul Asociației Europene de Urologie. Mulțumim tuturor participanților de-a lungul anilor pentru încrederea cu care ne-au creditat și pentru efortul lor de a participa și de a învăța această minunată tehnică chirurgicală, respectiv laparoscopia urologică. O parte dintre aceștia au devenit traineri și ajută în continuare la bunul mers al acestui curs”, a spus Conf. Dr. Bogdan Petruț.



Curs Spitalul Medicover


Spitalul Medicover Cluj face parte din Medicover România, rețea medicală prezentă la nivel național cu 41 de clinici și 4 spitale multi-disciplinare. În urma unor investiții de 8 milioane de euro, spitalul are în dotare, începând de anul trecut, și un sistem de chirurgie robotică da Vinci Xi, tehnologie ce poate facilita intervenții cu o rată de succes foarte ridicată pacienților cu afecțiuni uro-oncologice.

Despre Medicover România 


Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața serviciilor de sănătate private, cu o rețea de 41 de clinici în București și în țară, patru spitale generaliste: în București, Cluj-Napoca, Oradea și Craiova, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale și deservesc o gamă largă de specialități medicale și chirurgicale. Pentru mai multe informații, vizitați: www.medicover.ro

Medicover România face parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, înființată în 1995. Medicover operează o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Piețele principale ale Medicover sunt Polonia și Germania. În 2021, Medicover a avut venituri de 1.377 milioane de euro și peste 38.000 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați: www.medicover.com.

CITEȘTE ȘI:

Dr. Adrian Bartoș, Spitalul Medicover Cluj: În mâinile unei echipe experimentate, chirurgia robotică poate avea un impact major în abordarea tumorilor abdominale (P)

Conf. Dr. Bogdan Petruț, medic primar urologie, Spitalul Medicover Cluj: Chirurgia robotică aduce cele mai mari beneficii în intervențiile oncologice, de extirpare a tumorilor (P)

Dr. Gabriel Lazăr, Spitalul Medicover Cluj: Robotul da Vinci ajută chirurgul să trateze afecțiuni complexe cu mare acuratețe (P)

Ultimele Stiri
abonare newsletter