Sănătate

TOP cele mai bune spitale din Cluj-Napoca. Din ce spitale au plecat acasă pacienții foarte mulțumiți de serviciile primite?

Datorită datelor din Mecanismul de Feedback al Pacientului, acum puteți să vedeți în ce spitale au fost cel mai mulțumiți pacienții de serviciile medicale primite. În Cluj-Napoca, procentajul cel mai mare este la Spitalul de Recuperare.

Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, în topul instituțiilor medicale cu cei mai mulțumiți pacienți de serviciile primite / Foto: Consiliul Județean Cluj Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, în topul instituțiilor medicale cu cei mai mulțumiți pacienți de serviciile primite / Foto: Consiliul Județean Cluj


 


Clujeanul Dragoș Vana a publicat pe site-ul său Graphs.ro datele colectate în Mecanismul de Feedback al Pacientului al statului. Aceste date reprezintă răspunsurile pacienților privind serviciile medicale din spitale, comportamentul medicilor și asistenților, curățenia din instituții, și până la spitalele în care cadrele medicale au cerut mită ca să trateze bolnavii.


 

Folosind datele din luna martie 2023, am realizat un top al spitalelor din Cluj-Napoca din punctul de vedere al pacienților, privind cât de mulțumiți au fost de seriviciile medicale primite.


Topul spitalelor din Cluj-Napoca

În luna martie, 126 de pacienți au răspuns la întrebarea „Cât de mulțumit sunteți de serviciile medicale oferite de spital?” Dintre aceștia, 68.25% au răspuns că au fost „foarte mulțumiți”, 15.87% au spus că au fost „mulțumiți”, iar restul spuneau că au fost „nemulțulțumiți” sau „foarte nemulțumiți”.

  • Institutul Inimii Cluj-Napoca

Al doilea spital cu procentajul cel mai mare de pacienți mulțumiți în luna martie 2023 este Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stancioiu” Cluj-Napoca. 224 de pacienți au răspuns la chestionar: 64.29% s-au declarat „foarte mulțumiți” de serviciile oferite de spital, 20,54% s-au declarat „mulțumiți”, iar restul „nemulțumiți” sau „foarte nemulțumiți”.


  • Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca

La Spitalul Municipal Clujana, 54.7% dintre pacienți au răspuns că sunt „foarte mulțumiți” de serviciile primite, iar 30.2% s-au declarat „mulțumiți”. 298 au răspuns la această întrebare în luna martie a anului 2023.

  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj

Cu 514 răspunsuri de la pacienți în martie 2023, Spitalul de Boli Infecțioase se află pe al patrulea loc. 54.28% dintre pacienți s-au declarat „foarte mulțumiți” de serviciile medicale, în timp ce 29.38% din total s-au declarat „mulțumiți”.


  • Institutul Regional de Gastroenterologie

La Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor au fost 270 de răspunsuri de la pacienți în luna martie 2023. 53.33% dintre ei au spus că au fost „foarte mulțumiți” de serviciile primite, iar 28.15% au fost „mulțumiți”.

  • Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

La Spitalul Județean - SCJU Cluj s-au înregistrat cele mai multe răspunsuri în martie 2023, în număr de 854. Dintre toate aceste răspunsuri, 50.35% au arătat că pacienții au fost „foarte mulțumiți”, iar 33.37% „mulțumiți”.


  • Spitalul de Pneumoftiziologie

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca, din 149 de pacienți 49.66% s-au declarat „foarte mulțumiți”, iar 30.2% au fost „mulțumiți”.

  • Institutul de Transplant Renal

În luna martie, la Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca (de menționat că acest spital funcționează într-un pod) au răspuns 63 de pacienți. Dintre aceștia, 49.21% s-au declarat „foarte mulțumiți” de serviciile medicale, iar 30.16% s-au declarat „mulțumiți”.

  • Spitalul de Copii Cluj

La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca au fost întregistrate 502 răspunsuri: 48.41% pacienți „foarte mulțumiți” și 36.45% pacienți „mulțumiți”.

  • Institutul Oncologic Cluj-Napoca

Doar 28 de răspunsuri au fost înregistrate în luna martie la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca. Procentajele arată în felul următor: 46,43% răspunsuri cu „foarte mulțumit” și 28,57% răspunsuri cu „mulțumit”.

Cu toate acestea, toate spitalele au înregistrat procentaje destul de bune, iar diferențele dintre instituții nu sunt atât de mari, în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale oferite, din perspectiva pacientului. Acolo unde procentajul de „foarte mulțumit” a scăzut, a crescut cel al răspunsului „mulțumit”.

Vezi și: 

Harta Șpăgii în spitalele din România. Unde se situează Clujul în top și unde cer cei mai mulți medici mită


 

Cât de implicați au fost medicii

În ceea ce privește răspunsurile pacienților (în luna martie 2023) la întrebarea „Cât de mulțumit sunteți de activitatea și implicarea medicului?”, situația arată în felul următor:

Sursă tabel: graphs.ro

Vedeți situația la nivel național aici, pe site-ul graphs.ro.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Confort sporit în spitale. Cât vor plăti pacienții pentru condiții mai bune de internare

Proiectul tehnic pentru Spitalul Regional Cluj, în fază avansată de realizare. Urmează licitația pentru lucrările de execuție

abonare newsletter