Sănătate

Locuitorii din Cojocna vor beneficia de testare gratuită pentru depistarea tuberculozei și a altor 14 patologii

Caravana mobilă pentru depistarea tuberculozei și a altor 14 patologii ajunge la Cojocna.

Caravana mobilă pentru depistarea tuberculozei / Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


În perioada 23-24 martie, locuitorii comunei Cojocna pot beneficia, în mod gratuit, de servicii medicale ce vizează depistarea tuberculozei și a altor 14 patologii.

 


Astfel, în intervalul menționat, caravana mobilă prevăzută cu un cabinet de radiologie va staționa în curtea Centrului de Informare și Promovare Turistică Cojocna, după următorul program

  •  În data de 23 martie, între orele 09:00 - 15:00
  •  În data de 24 martie, între orele 12:00 - 18:00

Înainte de asta, caravana mobilă s-a oprit la Baciu, unde 186 de persoane au fost testate gratuit, anunță Consiliul Județean Cluj:


„Reamintim faptul că în perioada 20-22 martie 2023 astfel de activități de screening au avut loc în comuna Baciu, unde au fost testate un număr de 186 de persoane.

Conștienți fiind de faptul că prevenția salvează vieți, Consiliul Județean Cluj continuă să sprijine echipa de implementare a proiectului „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente”. În acest sens, în cursul acestei săptămâni, angajați din cadrul Serviciului Relații Publice - Consiliul Județean Cluj au fost prezenți în comuna Baciu, oferind sprijin și asistență populației pentru completarea documentelor necesare”, a transmis CJ Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Numărul deceselor cauzate de tuberculoză a crescut în perioada pandemiei de COVID-19

Sute de clujeni, testați gratuit de boli cronice. Profesor UMF Cluj: „Simptomele banale pot ascunde boli foarte grave” VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter