Sănătate

Floreștenii se pot testa gratuit pentru depistarea tuberculozei. Caravană mobilă în Parcul Poligon

Între 8 și 10 martie, floreștenii se pot testa gratuit pentru depistarea tuberculozei în Parcul Poligon din comună.

Campania de screening pentru depistarea tuberculozei / Foto: Facebook - Screening TB Romania Campania de screening pentru depistarea tuberculozei / Foto: Facebook - Screening TB Romania

 

 


Campania de screening pentru depistarea tuberculozei, derulată de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București cu sprijinul Consiliului Județean Cluj se desfășoară în perioada 8-10 martie la Florești.

Astfel, în intervalul menționat, între orele 09:00 - 15:00, caravana mobilă se va afla în Parcul Poligon Florești.


Aceasta constă într-un cabinet mobil, dotat cu aparatură modernă de radiologie, instrumente de analiză și depistare precoce a microbului tuberculozei, dar și a altor 14 patologii, asistența fiind asigurată de trei profesioniști din domeniul medical.

„Este deosebit de important cu locuitorii județului și, în special, populația vulnerabilă să participe la activitățile de testare, mai ales că acestea sunt oferite în mod gratuit. Continuăm să contribuim la informarea și conștientizarea clujenilor cu privire la beneficiile acestor servicii, dat fiind faptul că vorbim despre o boală atât de transmisibilă”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


„Ca parte a sprijinului acordat de Consiliul Județean Cluj, expertul pe probleme de romi angajat în cadrul instituției a participat la acțiunile de informare și conștientizare întreprinse în rândul comunităților de romi din comuna Florești”, mai transmite CJ Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News



 

CITEȘTE ȘI:

Femeile se pot testa GRATUIT pentru cancerul de col uterin și cel de sân, toată luna martie, la Cluj Arena

abonare newsletter