Sănătate

Ungureanu îi face plângere penală ministrului Alexandru Rafila în scandalul dispozitivelor medicale reutilizate. „Clujul știa de această practică”

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Ungureanu a depus o nouă plângere penală pe numele ministrului Alexandru Rafila/captură video: emanuel Ungureanu Facebook.com

 

 


Emanuel Ungureanu a afirmat miercuri, la Iaşi, într-o conferinţă de presă susţinută în faţa Spitalului Sfântul Spiridon, referindu-se la cazul stimulatoarelor cardiace refolosite după ce au fost recoltate de la persoane decedate, că nu doar medicul Dan Tesloianu este vinovat, ci toţi cei care ştiau că se practică acest lucru.

 


„Și Clujul știa!”

În acest context, Emanuel Ungureanu a anunţat că în cursul zilei de marţi a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva Ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila.

„Anunț că am depus, ieri, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală împotriva ministrului Sănătății, domnul Alexandru Rafila”, a declarat deputatul Ungureanu. 


Mai mult, practica era cunoscută la nivelul marilor centre medicale din țară, potrivit deputatului USR. 

„Toate găştile de aici ştiau că se luau dispozitive de la pacienţi morţi, pentru că le luau din alte centre universitare”, a afirmat deputatul Emanuel Ungureanu într-o conferință de presă susținută la Iași. 


„Aceasta înseamnă că și Timişoara ştia, şi Clujul ştia, și Brașovul știa. Probleme nu sunt doar la Iaşi, ci sunt în toate spitalele din țară. 

Doctorul Tesloianu nu făcea ceva ce nu ştiau ceilalţi că se face. Tesloianu nu este primul care ar lua şpagă”, a explicat deputatul USR. 


După cum arată deputatul Emanuel Ungureanu, practica refolosirii dispozitivelor medicale nu a vizat doar cazurile pacineților cu afecțiuni cardiace (defibrilatoare și stimulatoare cardiace), ci și în cazul operațiilor de cataractă unde dispozitivele medicale au fost reutilizate de zeci de ori.   

La mijlocul lunii februarie, poliţiştii de la Economic şi procurorii Instanţei supreme au efectuat o serie de percheziții în Iași, Brașov și Neamț, acțiuni ce vizau activitatea unor medici care montau pacienţilor defibrilatoare şi stimulatoare cardiace luate de la oameni decedaţi, la preţuri de dispozitive noi.

Deputatul Emanuel Ungureanu a deschis mai multe acțiuni în instanță pe numele ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, precum cele care au vizat deplasările ministrului Rafila în Cuba sau pentru lipsa de măsuri în ceea ce privește combaterea infecțiilor nosocomiale.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

MACABRU! Mai mulți medici din România au montat pacienților defibrilatoare și stimulatoare cardiace luate de la MORȚI, la preț de dispozitive noi

Ungureanu a depus plângeri pe numele ministrului Sănătății: „Sistemul e în colaps, Rafila merge în excursii de lux în Cuba și alte țări”

„Meciul” dintre Emanuel Ungureanu și Alexandru Rafila a ajuns la alt nivel. Deputatul a depus plângere la DNA împotriva ministrului Sănătății

abonare newsletter