Sănătate

Medicii de familie nu mai vor să elibereze rețete pe hârtie

Medicii de familie vor introducerea formularelor electronice în locul tipizatelor pe suport de hârtie.

Medicii de familie solicită introducerea formularelor electronice/captură foto: pixabay.com Medicii de familie solicită introducerea formularelor electronice/captură foto: pixabay.com

 

 


Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) solicită asumarea nefuncţionării sistemului informatic pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, introducerea formularelor electronice în locul tipizatelor pe suport de hârtie, precum şi prevederea ca toate formularele, inclusiv reţetele, să fie doar în format electronic, fără să mai fie necesară tipărirea lor în cabinete.

„Solicităm de urgenţă asumarea nefuncţionării sistemului informatic pus la dispoziţie de CNAS, introducerea formularelor electronice în locul tipizatelor pe suport de hârtie, precum şi prevederea ca toate formularele, inclusiv toate tipurile de reţete, să fie doar în format electronic, fără să mai fie necesară tipărirea lor în cabinete. 


De o lungă perioadă de timp, acest sistem informatic este nefuncţional şi blochează inadmisibil activitatea medicală din medicina primară şi nu numai. Este practic blocat accesul pacienţilor la servicii medicale printr-un serviciu informatic depăşit din punct de vedere al scopului pentru care a fost creat. Mai mult, acest sistem informatic perimat pune în pericol activitatea medicală la nivel naţional”, afirmă medicii de familie într-un comunicat citate de agerpres.ro

Casa Națională de Asigurări de Sănătate admite că „există unele disfuncționalități ale Sistemului Informatic Unic Integrat”, precizând că a cerut remedierea de urgenţă a problemelor. 


Până la rezolvarea acestora, CNAS le recomandă furnizorilor de servicii medicale să înregistreze offline serviciile prestate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Medicii de familie, plătiți în funcție de performanță. De când intră în vigoare prevederea

Ultimele Stiri
abonare newsletter