Sănătate

Cadou neprețuit înainte de Crăciun! Fabi, băiețelul din Cluj-Napoca cu o formă agresivă de cancer a reușit să învingă boala

Fabi a fost diagnosticat încă din pântece cu o formă rară de cancer. Datorită oamenilor cu suflet mare a reușit să câștige lupta cu nemiloasa boală.

Fabian Bârlea/ Foto: Asociația Salvează o Inimă Fabian Bârlea/ Foto: Asociația Salvează o Inimă

 

 


Fabian a fost diagnosticat încă din pântecele mamei cu o formă gravă de cancer și a avut mare nevoie de ajutorul oamenilor. 

 


Micuțul a fost diagnositicat cu Neuroblastom gradul 4, cea mai agresivă formă a bolii.

CITEȘTE ȘI:

Cancerul spulberă visurile unei adolescente de 17 ani. Medicii clujeni i-au recomandat o clinică din străinătate
Mesajul unei fetițe de 8 ani, cu un tată bolnav de leucemie: „Vă implor, ajutați-mă să îmi salvez tăticul!” FOTO

Viața lui Fabi depindea de 500.000 de euro

 În loc să se bucure de sosirea primului lor copil, Andreea și Ștefan au început o luptă contra cronometru pentru viața micuțului Fabian diagnosticat cu neuroblastom, gradul 4, cea mai agresivă formă a bolii, cu metastaze osoase, la coloană și cutia craniană. 


Au urmat ședințe de chimioterapie, un transplant de celule stem, două operații, radioterapie și imunoterapie. Intervenții chirurgicale și proceduri extrem de costisitoare, toate efectuate într-un spital din Franța. 

Fabian/ Foto: Asociația Salvează o Inimă

Micuțul Fabian a fost salvat înainte de Crăciun de donațiile oamenilor care au plătit tratamentul.


„Toată această campanie a fost rezultatul unui efort unanim, o coordonare incredibilă a familiei, prietenilor, a Asociației Salvează o Inimă și a miilor de oameni care nici nu ne cunosc personal. A contat enorm implicarea oamenilor. Am văzut o unitate, o solidaritate incredibilă și puțin șocantă pentru noi. Am văzut că oamenii pot fi realmente buni și uniți. Nu avem cuvinte să mulțumim tuturor celor care au contribuit, atât financiar, cât și cu sfaturi și vorbe bune, de la cei care s-au ocupat de campania de strângere de fonduri, gestionarea comunicării pe rețele sociale și în mass media, până la vecini, prieteni, foști colegi de liceu, de facultate, de job, rude mai apropiate ori mai îndepărtate. Donațiile l-au salvat pe Fabian. Nu aveam cum să achităm singuri toate cheltuielile”, a mărturisit Ștefan Bârlea pentru Asociația Salvează O Inimă.

În final, în contul lui Fabian s-au strâns chiar mai mulți bani decât avea nevoie micuțul pentru tratamente. Părinții au decis ca banii să fie păstrați până când cel mic va fi considerat complet în afara oricărui pericol, apoi întreaga sumă va fi donată către alți copii.

CITEȘTE ȘI:

Vlad Pop se întoarce în „Infernul Alb” pentru 200 de copii cu cancer. Va alerga la cel mai dur ultramaraton din lume la -50 de grade

Strigăt de ajutor! Copilăria plină de vânătăi a unui copil de 5 ani. S-a trezit cu o boală severă în urma unei răceli. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter