Sănătate

Ministrul Sănătății: Vaccinarea antigripală s-ar putea face în farmacii chiar din acest an

Românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii chiar începând din acest sezon, anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății: Vaccinarea antigripală s-ar putea face în FARMACII chiar din acest an / Foto: Alexandru Rafila - Facebook Ministrul Sănătății: Vaccinarea antigripală s-ar putea face în FARMACII chiar din acest an / Foto: Alexandru Rafila - Facebook

 

 


Întrebat despre vaccinarea antigripală în cadrul unor declarații de presă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că în curând va începe un proiect pilot în România, în cadrul căruia românii se vor putea vaccina anti-gripă în farmacii:

 


„Creșterea accesibilității la vaccinare este un element esențial și există un astfel de model în multe alte țări europene. Lucrul acesta nu se poate face dintr-odată, trebuie să existe o instruire specifică a farmaciștilor sau a celor care fac acest lucru. Am avut discuții cu universitățile de medicină și farmacie încât în curricula de pregătire a studenților la Facultatea de Farmacie, dar și ulterior, să poate să existe posibilitatea unei instruiri care să permită dezvoltarea acestor programe de vaccinare în farmacii.

Până la urmă este o scurtare a timpilor pe care o persoană ar trebui să-i parcurgă ca să poată să fie vaccinat. Nu se referă la orice tip de vaccin. Facem un proiect pilot referitor la vaccinul gripal, sezonier, și atunci un exemplu de bună practică se poate dezvolta și în România, pe acest domeniu”, a spus Alexandru Rafila.


Proiectul pilot ar putea începe chiar din acest sezon, în 2022:

„Încercăm să vedem dacă putem să facem acest lucru. Cum spuneam, trebuie făcut în așa fel încât să ne asigurăm că există suficientă informare pentru cei care practică vaccinarea în farmacii și pregătirea trebuie să fie realizată acolo unde se va realiza acest proiect pilot”, a adăugat ministrul.

CITEȘTE ȘI:

31.140 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Cluj! Cine primește gratuit vaccinul împotriva gripei?

De când se pot românii vaccina GRATUIT antigripal? Vezi ce categorii de persoane au prioritate

Ultimele Stiri
abonare newsletter