Sănătate

Spitalul de Copii din Cluj, dotat cu echipamente medicale noi în valoare de peste un milion de lei

Spitalul de Copii din Cluj-Napoca va fi dotat cu echipamente noi și aparatură medicală ultramodernă.

Spitalul de Copii din Cluj-Napoca va fi dotat cu echipamente noi și aparatură medicală ultramodernă/ FOTO: Facebook - Consiliul Județean Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a recepționat noi aparaturi și echipamente de ultimă generație care au fost deja livrate Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca. 

 


„Continuăm să investim în sănătate. Scopul alocărilor de fonduri și al inițiativelor noastre constante în domeniul sanitar este acela de a contribui la creșterea calității actului medical și a serviciilor oferite. Tehnologia modernă de care dispun noile dotări va sprijini specialiștii spitalului în procesul de examinare, diagnosticare și tratare a micilor pacienți”, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

 Valoarea noilor echipamente este de 1.102.092 de lei, la care se adaugă T.V.A.. Acestea au fost achiziționate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de forul administrativ județean și care vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului pentru Copii din Cluj. Unitatea sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj a primit un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubație dificilă, diverse echipamente pentru completarea sistemului de bronhoscopie flexibilă și rigidă, precum și a celui de laringoscopie din UPU, dar și două dispozitive HVNl - High Velocity Nasal lnsuflation. 


De asemenea, în cadrul instituției spitalicești au fost livrate 10 scaune cu roți pentru transportul intraspitalicesc al pacienților, un analizor și 20 de infuzomate.

 

CITEȘTE ȘI:

Servicii medicale de 1,5 milioane lei neplătite de Casa de Asigurări

Spitalul de Copii din Cluj a primit aparatură de ultimă generație pentru intubații dificile. FOTO

abonare newsletter