Sănătate

Pacientă de 102 ani, operată de cancer de rinichi în Cluj: „A 8-a cauză de deces prin cancer, dar nu și pentru ea”

O pacientă în vârstă de 102 ani a fost operată de cancer renal în Cluj-Napoca, iar starea ei de sănătate este „extrem de favorabilă”, spun medicii.

Pacientă de 102 ani, operată de cancer de rinichi în Cluj / Foto: Facebook - Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță”, Cluj-Napoca

 

 


O pacienta în vârstă de 102 ani diagnosticată cu cancer de rinichi a fost operată la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca.

 


Deși cancerul renal reprezintă a 8-a cauză de deces între cancere, la 2 săptămâni după intervenția chirurgicală minim invazivă, starea pacientei de 102 ani este „extrem de favorabilă”, conform medicilor clujeni.

„Cancerul renal (cancerul de rinichi) reprezintă a 8-a cauză de deces prin cancer dintre toate malignitățile, dar nu și pentru pacienta noastră în vârstă de 102 ani. La 2 săptămâni după intervenția chirurgicală minim invazivă efectuată de către specialistul IOCN, dr. Vlad Horia Schițcu conclude în urma controlului ca fiind extrem de favorabilă starea pacientei.


În urma unei explorări ecografice de rutină, dr. Bogdan Ene din cadrul noului compartiment de explorări ale funcțiilor renale din cadrul Ambulatorului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca descoperă anomalia de la nivelul renal al pacientei si, astfel, aceasta ajunge în cel mai scurt timp posibil în Institutul Oncologic «Prof. Dr. Ion Chiricuță», Cluj-Napoca pentru tratamentul chirurgical.

După cum ne-au demonstrat atât pacienta de peste 100 ani, cât și medicul Vlad Schițcu, chirurgia laparoscopică (minim invazivă) NU ARE VÂRSTĂ și de asemenea, este un serviciu în cadrul IOCN decontat de CNAS, adică GRATUIT pentru toți pacienții. Mulțumim pacientei noastre, colaboratorilor și felicitări dr. Vlad Schițcu pentru devotamentul și implicarea acordate fiecărui pacient!”, au anunțat reprezentanții spitalului.

CITEȘTE ȘI:

Copil de 4 ani din Cluj, diagnosticat cu o formă de cancer agresivă! Părinții sunt devastați: „E stadiul 4. Situația e critică și urgentă”

Legea privind dreptul „de a fi uitat” pentru supraviețuitorii de cancer din România a fost promulgată

Ultimele Stiri
abonare newsletter