Sănătate

Două tipuri de chips-uri, retrase de urgență din magazinele din Cluj! Conțin ingrediente toxice pentru organism

Două tipuri de chips-uri au fost retrase de urgență din mai multe supermarketuri din Cluj, după ce a fost descoperit un ingredient toxic pentru organismul nostru în conținutul lor.

Două tipuri de chips-uri, retrase de urgență din magazinele din Cluj / Foto: pixabay.com Două tipuri de chips-uri, retrase de urgență din magazinele din Cluj / Foto: pixabay.com

 

 


Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că două tipuri de chips-uri au fost rechemate de urgență de la rafturi din mai multe supermarketuri din România, inclusiv în Cluj.

 


În cele două anunțuri este vorba de următoarele tipuri de chips-uri:

  • „Vă informăm că urmare a notificării primite din partea furnizorului SNACK FOOD POCO LOCO NV, CARREFOUR ROMANIA SA a initiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolelor mentionate mai jos”, se arată în primul anunț al ANSVSA.
  • „Dorim sa va aducem la cunostinta ca Mega Image a retras de la vanzare produsele: 64984 DLL BIO CHIPS TORTILLA NATUR 150G, 73282 DLL BIO CHIPS TORTILLA CHILI 150G”, se arată în cel de-al doilea anunț al ANSVSA.

Conțin un ingredient toxic pentru organism

Retragerea produselor respective de pe piață și rechemarea acestora de la consumatori au fost făcute din cauza prezenței alcaloizilor tropanici în conținutul lor, potrivit ANSVSA.  


Alcaloizii tropanici sunt ingrediente naturale ale unor plante (buruieni) care cresc sporadic pe suprafețele cultivate cu cereale. Rolul lor este de a îndepărta dăunătorii.

Deși, alcaloizii tropanici nu au efect pe termen lung, ei pot duce la tulburări temporare precum greața, durerile de cap sau somnolența, potrivit autorităților. Acest lucru îi face toxici pentru organismul nostru.


Se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

CITEȘTE ȘI:

Un tip de înghețată, retras de urgență din zeci de magazine din Cluj! Conține o substanță interzisă

Dulciuri din Franța, retrase de la vânzare din mai multe magazine din țară, inclusiv Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter