Politică

Guvernul aprobă OUG anti-speculă. A cerut să se verifice cum s-a ajuns la preţul actual al carburanţilor

Guvernul va aproba joi o ordonanță de urgență anti-speculă și a cerut ministerelor Energiei și Finanțelor să verifice cum s-a ajuns la prețul actual al carburanților.

Guvernul a cerut să se verifice cum s-a ajuns la preţul actual al carburanţilor / Foto: pixabay.com Guvernul a cerut să se verifice cum s-a ajuns la preţul actual al carburanţilor / Foto: pixabay.com

 

 


Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că Guvernul va aproba ordonanţa de urgenţă privind combaterea acţiunilor speculative şi a solicitat ministerelor Energiei şi Finanţelor să verifice modul în care s-a ajuns la preţul actual al carburanţilor.

 


„În cadrul şedinţei de astăzi, aşa cum am solicitat în urmă cu mai bine de o lună şi la şedinţa de guvern trecută, vom aproba ordonanţa de urgenţă privind combaterea acţiunilor speculative şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Este o ordonanţă de urgenţă pe care avem datoria să o aprobăm, astfel încât să putem să evităm în situaţii excepţionale, situaţii pe care deja am putut să le vedem întâmplându-se, atât în timpul pandemiei de COVID-19, cât şi în prima perioadă de după declanşarea acţiunii militare ruse în Ucraina şi avem datoria să ne protejăm cetăţenii, avem datoria să ne protejăm mediul de afaceri”, a afirmat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Premierul a adăugat că este importantă asigurarea unui cadru „cât se poate de bine reglementat şi onest între cerere şi ofertă” pentru a putea combate „orice creştere artificială a preţurilor”.


„Şi pentru că suntem la acest capitol doresc să cer Ministerului Energiei şi Ministerului Finanţelor să verifice elemente de preţ la carburanţi astfel încât să putem să avem o decizie la nivelul Guvernului privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al preţului la carburanţi”, a adăugat premierul.

CITEȘTE ȘI:

Se anunță proteste în toată țara contra prețului carburantului: „Ieșiți în stradă, blocați pompele!”

Ungaria oprește „abuzul” șoferilor străini. Doar șoferii cu mașini înmatriculate în Ungaria vor putea să cumpere carburant la preț mic

Ultimele Stiri
abonare newsletter