Politică

Numărul angajaților în Guvern a explodat sub conducerea PNL. Peste 1.800 de sinecuri, în doar doi ani

PNL a umplut Guvernul cu peste 1.800 de sinecuri în doi ani, iar peste o sută în ultimele luni. Numărul angajaților de la Secretariatul General al Guvernului (SGG) a crescut exploziv.

Numărul angajaților în Guvern a explodat sub conducerea PNL. Peste 1.800 de sinecuri, în doar doi ani Numărul angajaților în Guvern a explodat sub conducerea PNL. Peste 1.800 de sinecuri, în doar doi ani

 

 


Conform defapt.ro, PNL a umplut guvernul cu sute de sinecuri în ultimii doi ani. În acea perioadă, numărul angajaților din SGG a crescut exploziv.

 


Sub conducerea partidului liberal, în perioada septembrie-decembrie, adică în doar câteva luni, aproximativ 170 de noi posturi au apărut în Guvern.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

De asemenea, în luna august a anului 2020, când Viorica Dăncilă era premier, iar PSD era la conducere, numărul angajaților din Secretariatul General al Guvernului era de 3.133.


Ulterior, în luna martie a anului 2021, numărul angajaților a crescut la 4.473, potrivit unei interpelări a senatoarei PSD Gabriela Firea către Guvern, scrie sursa citată.

De atunci până în luna septembrie a anului 2021, datele Ministerului Finanțelor arată că numărul angajaților a ajuns la 4.776 de persoane, în noiembrie la 4.859, iar în decembrie la 4.944.


Astfel, PNL a adus peste 1.800 de sinecuri în aparatul central al Executivului, iar angajările au fost în creștere cu 60%.

În același timp, cheltuieliile pe salariile angajaților SGG au crescut din anul 2019 de la 74 milioane de lei, la 135 de milioane de lei în anul 2021.

Citește pe larg, pe DeFapt.ro.

CITEȘTE ȘI:

Dosar penal pentru ultraj după ce George Simion l-a luat de gât pe ministrul Virgil Popescu în Parlament

AUR, pe locul doi în sondajele de opinie. A depășit PNL și este pe locul doi, după PSD

Ultimele Stiri
abonare newsletter