Politică

Dosar penal pentru ultraj după ce George Simion l-a luat de gât pe ministrul Virgil Popescu în Parlament

Parchetul General a deschis un dosar penal pe numele liderului AUR după scandalul din Parlament. Luni, George Simion l-a luat de gât pe Virgil Popescu, în timp ce ministrul își susținea discursul.

Dosar penal pentru ultraj după ce George Simion l-a luat de gât pe ministrul Virgil Popescu în Parlament/ sursă foto: defapt.ro

 

 


După o zi de la scandalul din Parlament, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat că a deschis un dosar penal pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice pe numele lui George Simion.

 


Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 2 Cp și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 Cp.


În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, a transmis Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Despre scandalul din Parlament

Şedinţa de plen de luni a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de George Simion, lider al AUR, care a mers la tribună şi l-a luat de braţ, având şi un schimb de replici cu Popescu.


În timpul discursului ministrului Popescu, George Simion a vociferat din sală.

„Pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?”, i-a transmis Popescu lui Simion.

În replică, acesta a venit la tribună şi l-a bruscat pe Popescu, luându-l de gât și numindu-l „hoţ”.

Ulterior, ministrul Virgil Popescu a anunţat că va depune plângere penală împotriva liderului AUR, George Simion, ca urmare a comportamentului agresiv pe care acesta l-a avut la adresa lui în cadrul dezbaterii moţiunii de cenzură.

„Vorbim de o formă de violenţă manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violenţă verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament iraţional. Iar faptul că îşi legitimează aceste porniri "barbare" prin suportul cetăţenilor, mi se pare un gest abject şi o ameninţare, pe care nu putem să o trecem uşor cu vederea. (...) Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi la adresa mea, nu are cum să aibă ceva pozitiv. Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancţionat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunţ că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toţii o societate civilizată, în care aleşii din Parlament să nu aibă ieşiri cu tentă violentă”, a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI:

George Simion l-a luat de gât pe Virgil Popescu și a strigat „Ești un hoț!” Prima dată în istorie când un ministru este agresat fizic în Parlament

Organizația Romilor îl acuză pe George Simion de furt! „Au creat o confuzie, iar 10% dintre romi au votat cu ei”

Ultimele Stiri
abonare newsletter