Politică

Ana Blandiana, despre coaliția PNL-PSD: „Nu credeam că după perioada Dragnea urmează ceva de care să-mi fie rușine”

Poeta Ana Blandiana mărturisește că nu credea că după „perioada Dragnea” poate să mai urmeze ceva de care să îi fie din nou rușine, într-o discuție despre coaliția PNL-PSD.

Ana Blandiana: Mă simt profund umilită pentru sutele de ore petrecute în Piața Victoriei Ana Blandiana: Mă simt profund umilită pentru sutele de ore petrecute în Piața Victoriei

 

 


Ana Blandiana a declarat la RFI, potrivit presshub.ro, că această coaliție a PNL-PSD este o sfidare a bunului simț și o formă de dispreț absolut.

 


„Nu credeam după perioada Dragnea că poate să urmeze ceva de care din nou să-mi fie rușine”, a spus poeta.

Ana Blandiana spune că decizia PNL de a face o coaliție cu PSD reprezintă „o formă de dispreț absolut față de cei care i-au votat, față de propria lor ideologie și propriul lor proiect.”


Poeta se simte profund umilită pentru sutele de ore petrecute în Piața Victoriei și pentru că a sperat că oamenii pot să împingă lucrurile spre un moment în care România să înceapă să se reformeze:

„Mi se pare extraordinar de grav ce se întâmplă acum și din punctul de vedere al societății civile, adică eu personal m-am simțit profund umilită de tot ce s-a întâmplat în ultimele luni, pentru sutele de ore pe care le-am petrecut în Piața Victoriei, pentru felul în care am sperat că putem să împingem lucrurile și chiar le-am împins spre un moment în care România să poată să înceapă să se reformeze, pentru ca după mai puțin de o jumătate de an totul să se destrame. Este de neînțeles, chiar dacă totul pornește de la președinte și mie mi se pare clar că așa se petrec lucrurile, chiar dacă este vorba de un plan. Stau și mă gândesc, ca un om care a avut relații strânse cu Convenția Democrată, prin Alianța Civică, cea care a împins atunci să aibă loc acea coaliție, stau și mă gândesc dacă așa cum a existat evident planul de distrugere a PNȚ-ului și a fost distrus, nu există și acum un plan de distrugere inclusiv a Partidului Liberal, care nu mă îndoiesc că va ieși distrus din toată această poveste”, a declarat scriitoarea.


Președintele, principalul responsabil

Ana Blandiana spune că președintele Klaus Iohannis este principalul vinovat pentru cum s-au desfășurat ultimele luni.

Scriitoarea spune că nu va mai participa la manifestații pentru că este „ridicol” să mai încerci să faci ceva cu bună credință când totul este făcut cu rea credință:


„Sunt convinsă că este principalul vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat (…). Mi se pare de neînchipuit. În toată povestea asta, de neînchipuit este sfidarea bunului simț, adică faptul că luni de zile totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el și care nu a dovedit prin nimic că are o valoare în sine, mă refer la premierul Cîțu, dovedește că suntem în afara logicii, indiferent cât de ticăloasă ar fi logica respectivă. E clar că am traversat o perioadă absolut rușinoasă. Nu credeam după perioada Dragnea că poate să urmeze ceva de care din nou să-mi fie rușine (…). Eu personal nu o să mai particip la nici un fel de manifestație (…). E ridicol să mai încerci să faci ceva cu bună credință într-un domeniu în care totul se face cu rea credință”, a spus poeta.

CITEȘTE ȘI:

Ana Blandiana a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UBB: „Bagajul cultural al emigranţilor, mai periculos decât terorismul”

Emil Boc, despre coaliția PNL-PSD: „Nimeni nu și-a dorit, dar altă soluție politică nu mai există”

Ultimele Stiri
abonare newsletter