Politică

PSD a depus moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat marți că partidul pe care îl conduce a depus moțiunea de cenzură „STOP sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!”.

 

 


Marcel Ciolacu a anunțat că PSD a depus moţiunea de cenzura împotriva Guvernului Cîţu, adăugând că „nu mai are rost să ne ascundem după o moțiune de cenzură neconstituțională”. În plus, liderul PSD a spus că nu se mai poate reseta vreo coaliție și că în România trebuie organizate alegeri anticipate.

 


„Guvernul Cîțu trebuie să plece cât mai repede. Nu mai are rost să intrăm în decizii și să ne ascundem după o moțiune de cenzură, din punctul nostru de vedere, neconstituțională. Am văzut cum șeful statului, împreună cu premierul și cu al treilea om în stat, au participat la un congres politic cu 5.000 de lideri locali, încălcând toate normele sanitare și sfidând toți românii. Mai mult, toate instituțiile statului, DSP, Poliția Națională, Poliția Locală s-au aliat pentru a proteja această infracțiune. Congresul PNL a împărțit cetățenii României în două categorii, PNL-iștii care pot face orice și restul cetățenilor care sunt obligați să respecte orice decizie”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat a subliniat că este important să se ajungă la alegeri anticipate pentru depășirea crizei politice.


Să nu ne mai ascundem după o moțiune de cenzură neconstituțională. (...) Nu se mai poate reseta vreo coaliție, trebuie alegeri anticipate”, a mai spus liderul PSD.

CCR a admis sesizarea Guvernului, dar moțiunea de cenzură își va continua traseul

Decizia PSD de a depune o moțiune de cenzură vine după ședința Curții Constituționale, unde judecătorii au stabilit că în cazul moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR a fost încălcată procedura.


CCR a admis sesizarea guvernului și a constatat că există conflict constituțional. S-a reținut că din vina Parlamentului, obligația derulării în condiții constituționale nu s-a respectat. Decizia a fost luată în unanimitate. După ce a constatat existența conflictului, Curtea a stabilit că Parlamentul trebuie să dezbată moțiunea depusă și să-și exprime opinia prin vot, conform principiului colaborării loiale între instituțiile statului, susțin surse de la Curtea Constituțională.

„Invit colegii mei de la USR PLUS și AUR să vină să voteze această moțiune. Propunem un calendar strâns: joi citirea moțiunii și luni vot pentru ca Guvernul Cîțu să plece cât mai repede”, a declarat Ciolacu.


După depunerea moțiunii, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că singura soluție pentru PSD sunt alegerile anticipate.

„Am depus o moțiune legală cu 157 de semnături ale PSD. Să vedem această moțiune la vot. Știu că e congres la USR PLUS, dar au spus că vot vota moțiunea. Dacă moțiunea trece, președintele trebuie să intre în rolul de mediator. Noi, în acest moment, vedem o singură soluție: alegeri anticipate”, a declarat Sorin Grindeanu.

CITEȘTE ȘI

Vasile Dîncu: „PSD nu va face nicio înțelegere cu PNL”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter