Politică

Florin Cîțu a preluat conducerea PNL. A obținut aproape 1.000 de voturi ÎN PLUS față de Ludovic Orban

Florin Cîțu este noul președinte al Partidului Național Liberal. Are aproape 1.000 de voturi în plus față de Ludovic Orban.

 

 


Premierul Florin Cîțu a câștigat cursa pentru șefia Partidului Național Liberal. A obținut aproape 1.000 de voturi în plus față de contracandidatul său, Ludovic Orban, care a condus partidul până acum.

Astăzi, la Romexpo, a avut loc Congresul PNL. Aproape 5.000 de delegați din toată țară și-au exprimat opțiunea de vot. Actualul prim-ministru al României a obținut 2,878 voturi (60,2%) în timp ce contracandidatul său, Ludovic Orban, a obținut doar 1.898 voturi (39,7%).


Alegerea lui Florin Cîțu în fruntea Partidului Național Liberal poate prelungi criza politică din România. USR PLUS condiționează revenirea în coaliția de guvernarea, alături de PNL și UDMR, de plecarea lui Florin Cîțu din funcția de prim-ministru al României, lucru puțin probabil după ce acesta a fost ales președinte al PNL.

Potrivit digi24.ro, USR PLUS a anunțat că nu îl mai sprijină politic pe Cîțu pentru funcția de premier și astăzi a reiterat faptul că nu va reveni la guvernare dacă Cîțu rămâne premier. Pe 1 septembrie, premierul Cîţu a încercat să introducă pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de guvern programul Anghel Saligny, în valoare de 10 miliarde de euro, dedicat primăriilor. USR PLUS s-a opus, iar ședinţa a fost suspendată. În aceeași zi, premierul Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion, care nu avizase proiectul de ordonanță privind programul Anghel Saligny.  Pe 2 septembrie USR PLUS a cerut demisia prim-ministrului și a amenințat cu depunerea unei moțiuni de cenzură, pe care a și depus-o la parlament pe 3 septembrie, cu voturi de la parlamentarii AUR.


Ludovic Orban demisionează din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a anunţat sâmbătă, 25 septembrie, că demisia sa din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi luni pe masa noului preşedinte al liberalilor, Florin Cîţu.

„Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va fi luni pe masa preşedintelui ales, Florin Cîţu”, a anunţat Ludovic Orban, după anunţarea rezultatelor Congresului PNL.


 

CITEȘTE ȘI


VIDEO. Florin Cîțu huiduit la congres de susținătorii lui Orban: „Numai Dragnea făcea aşa ceva”

Ultimele Stiri
abonare newsletter