Politică

Cine este Dan Vîlceanu, propus pentru funcția de ministru al Finanțelor? A intrat în politică de la PSD, dar a trecut și pe la PDL

Biroul Politic Naţional al PNL l-a validat miercuri pe deputatul Dan Vîlceanu ca propunere pentru funcţia de ministru al Finanţelor.

 

 


Potrivit premierului Florin Cîţu, propunerea va fi trimisă în cursrul zilei la Palatul Cotroceni, după ce Biroul Politic Naţional al PNL l-a validat pe Vîlceanu ca propunere pentru funcţia de ministru al Finanţelor.

 


„Votul a fost dat, sunt 70% dintre preşedinţii de filiale care au fost astăzi aici. A fost doar un singur vot împotrivă”, a declarat Cîţu, la finalul şedinţei PNL.

Cine este Dan Vîlceanu, propunerea lui Cîțu pentru Finanțe?

Economistul Dan Vîlceanu (42 de ani), propunerea premierului pentru Ministerul Finanţelor, și-a început cariera politică la PSD, fiind președinte al tineretului Social Democrat Gorj din 2006 până în 2009. A trecut apoi la PDL Gorj, unde a avut funcția de secretar executiv în perioada 2011-2012 și pe urmă președinte al PDL Gorj între 2013 și 2015. Odată cu fuziunea cu PNL, Vîlceanu a rămas la șefia filialei liberale până acum.


Mama sa, Elisabeta Vîlceanu este asociat unic al firmei Trefo SRL, companie care a derulat doar în 2020 contracte de peste 1 milion de dolari cu companii de stat: CET Govora, Compania Locală de Termoficare Colterm, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia, scrie Hotnews. La Trafo SRL, Dan Vîlceanu a ocupat funcția de director economic, potrivit propriului CV.

Firma Trefo are un capital social de 1,2 milioane de lei și are ca obiect principal de activitate „Fabricarea utilajelor pentru extracţie şi construcţii”. Cu cei 47 de angajați pe care i-a avut în 2020, Trefo a realizat o cifră de afaceri de peste 7 milioane de lei și un profit de peste 2 miliarde de lei (potrivit Recom Online)


Vîlceanu deţine două terenuri intravilane în comuna Runcu din judeţul Gorj, în suprafaţă de 26.356 de metri pătraţi şi alte două terenuri intravilane în Timişoara, în suprafaţă de 2.684 de metri pătraţi. De asemenea, are două case în aceeaşi comună Runcu şi un spaţiu commercial de 1.889 de metri pătraţi în Timişoara, de pe urma căruia a încasat anul trecut o chirie de 129.881 lei. Vîlceanu deţine şi un autoturism BMW Seria 5 vechi de 10 de ani şi are în conturi puţin peste 71.000 de lei. De asemenea, liberalul deţine şi titluri de stat în valoare de 731.501 lei. 

Vîlceanu este unul dintre șefii de filiale ce îl sprijină pe premierul Florin Cîțu în competiția cu Ludovic Orban pentru șefia Partidului Național Liberal.


CITEȘTE ȘI

Dîncu, după demiterea ministrului Finanțelor: „Este vorba de o răfuială personală”

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter