Politică

PSD: „PNRR, plan național de rateuri. Domnul Boc, ardelean cu bun simț, nu va spune adevărul așa cum e”

PNRR este un „plan național de rateuri” în viziunea PSD din cauza răspunsurilor de la Bruxelles. Senatorul PSD Lucian Romașcanu susține că Emil Boc nu spune adevărul despre acest plan de redresare al României.

 

 


Lucian Romașcanu, senator PSD, împreună cu Emil Boc, primarul Clujului, din partea PNL, au dezbătut într-o intervenție la Antena 3 situația PNRR (Planului Național de Redresare și Reziliență).

 


Dezbaterea PNRR, mult așteptată de membrii PSD:

„Este ceea ce mi-am dorit faptul că într-un final, îmi pare rău că a trebuit să așteptăm atât, Partidul Național Liberal și partenerii de coaliție au decis să vină în Parlament, cum era normal cu acest Plan Național de Redresare și Reziliență, firește va avea drept consecință abținerea de la această grevă anunțată. Vom fi prezenți în dezbatere, pentru că va exista o dezbatere la momentul prezentării. Guvernul are timpul lui, partidele politice vor avea timpii lor de dezbatere și cuvânt, în Parlament. Noi vom critica ceea ce este de criticat, iar lumea va trebui să știe, prin intermediul Parlamentului, care este cea mai vizibilă tribună de expresie din țară, ceea ce pregătește acest Guvern, românilor, pe bani europeni pentru următorii ani de zile”, a susținut Lucian Romașcanu. 


Senator PSD: „PNRR, planul național de rateuri” 

Liderul PSD consideră PNRR-ul un „plan național de rateuri” pentru că s-a întors de la Bruxelles cu un răspuns nedorit. Totodată, modul de creeare al acestui proiect este considerată „anormală” de către Romașcanu, care spune și că Emil Boc, „un om politic vechi” și cu bun simț, nu va spune adevărul despre PNRR

„Nu este nimic anormal să fii în Parlament. Anormal este modul cum se naște aceste PNRR, el nu este gata nici până acum. Este un plan național de rateuri cu repetiție pentru că de două, trei ori a fost întors până acum de la Bruxelles, iar domnul Boc este un om politic vechi, un om cu bun simț, este un adrelean cum îl știm, nu va spune adevărul așa cum el se întâmplă pentru că în acest moment e firesc să fie tensiuni, pentru că domnul Ghinea a luat pe cont proproiu acest PNRR, uitând o perioadă lungă de timp să-și informeze partenerii de coaliție, iar acum când lucrurile sunt atât de grave la Bruxelles a încercat să cedeze din ceea ce credea dumnealui că trebuie cedat către PNL și firește că lucrurile nu sunt așa cum ar trebui să fie. De aici apare scandalul și nu o dezbatere spre democrație, ci o dezbatere spre răul românilor, până la urmă”, a adăugat Romașcanu. 


CITEȘTE ȘI:

La Cluj vom avea un metrou mai mic, cu un singur tronson. Boc: „Va fi unul important”


Emil Boc: „Nu sunt de acord cu domnul Romașcanu. Nu sunt rateuri”

Edilul consideră dezbaterea PNRR în Parlament un „gest de responsabilitate politică” a lui Florin Cîțu. 

„Lucrurile stau în felul următor. Nu era obligatorie, conform legii, dezbaterea în Parlament a PNRR-ului, al Planului Național de Reziliență și Redresare, dar este un gest corect de responsabilitate politică a premierului, pe care-l consider normal și binevenit - să ai un dialog cu opoziția pe marginea acestui plan extrem de important pentru România. Până la urmă Guvernul este cel care decide, dar suntem un plan pentru România, iar acest plan trebuie implementat de către România”, a spus Boc. 

Totodată, Boc crede că renunțarea la greva parlamentarilor reprezintă un „gest de normalitate din partea PSD”. În legătură cu PNRR, primarul Clujului Emil Boc nu este de acord cu senatorul Lucian Romașcanu, care-l descrie ca „un plan național de rateuri”. 

„De aceea consider un gest de normalitate și gestul PSD-ului de a renunța la greva parlamentarilor, un semn de maturitate politică. Îl respect enorm de mult pe domnul Romașcanu, dar nu sunt de acord cu domnia sa când spune că sunt „rateuri în procesul de negociere cu Bruxelles”. Nu, a fost un proces firesc. Fiecare stat a trecut prin această etapă, a negocierilor firești, în vederea aprobării planului și ne aflăm în acest moment în etapa finală, conform prevederilor europene, ca până la 1 iunie planurile să fie comunicate Bruxelles-ului. Eu consider că este un exercițiu democratic reușit și anume dezbaterea în Parlament a acestui plan”, a adăugat primarul municipiului Cluj-Napoca.  

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, despre reforma pensiilor speciale: „Trebuie făcută ordine. Moralitate și bani, în raport cu munca prestată”

 

Boc explică ce înseamnă de fapt PNRR: „Un program pentru modernizarea fiecărui colţ de ţară”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter