Politică

Emil Boc, despre Florin Cîțu: „Eu cred că el este viitorul României și al Partidului Liberal”

Emil Boc consideră că cea mai bună opțiune pentru șefia PNL este actualul premier al României, Florin Cîțu. Edilul Clujului a spus că pentru el este și va rămâne în continuare prioritar Clujul.

 

 


Emil Boc susține că cea mai bună opțiune pentru conducerea Partidului Național Liberal (PNL) este actualul premier, Florin Cîțu. Emil Boc a spus că nu se va implica mai mult în aceste alegeri, decât îi permite funcția de primar, potrivit Digi24.

 


Declarațiile lui Emil Boc vin în contextul în care Ludovic Orban și Flroin Cîțu au intrat în competiție pentru funcția de președinte PNL.

Emil Boc: „Avem un premier care înțelege bine mecanismele economice”

Emil Boc a declarat că Florin Cîțu este cel mai potrivit om pentru poziția de președinte a partidului. Edilul i-a conturat un portret măgulitor actualului premier al României, subliniind că Florin Cîțu înțelege cel mai bine mecanismele economice.


„Avem nevoie de un guvern și de un președinte la PNL care să fie racordat la timpul prezent al României și al Europei. Dacă se adâncește în continuare pandemia, vom avea recesiune, dar dacă lucrurile merg așa cum arată acum, că ieșim treptat, dar sigur din pandemie, vom putea să reușim să evităm o recesiune economică și de aceea mă bucur că avem un premier precum Florin Cîțu, care înțelege bine mecanismele economice, înțelege bine că locul de muncă este cea mai bună formă de protecție socială, înțelege bine că avem nevoie de reformarea acestei țări cu măsuri concrete și este un om politic recent, venit în această sferă cu foarte multe gânduri pozitive și care își dedică energia pentru ceea ce înseamnă viitorul României”, a declarat Emil Boc, pentru sursa menționată.

Întrebat dacă Florin Cîțu ar trebui să candideze pentru șefia PNL, Emil Boc a avut un răspuns afirmativ.


Din punctul meu de vedere, cred că da, dar decizia îi aparține domnului prim-ministru. O competiție este binevenită în PNL, este un partid viu, un partid dinamic, are nevoie de a avea o confruntare ideologică, repet, care să unească, nu să dezbine, pe proiecte, pe propuneri, cei mai buni din PNL, astfel încât să formăm o echipă puternică pentru următoarele competiții politice”, a specificat edilul. 

Cine a fost cel mai bun premier: Orban sau Cîțu?

Edilul Clujului a făcut și o comparație între activitatea lui Ludovic Orban și Flroin Cîțu în funcția de premier al României.


„Premierul Orban și-a făcut datoria la momentul la care a fost premier. A dus țara printr-un moment greu, de criză sanitară, și a terminat în picioare această bătălie. (...) Florin Cîțu a preluat din mers ștafeta și confirmă în fiecare zi. Cred că acesta e marele avantaj al PNL, că are ocazia să aibă oameni care preiau ștafeta și duc ștafeta mai departe. Asta este viața politică: să ai în echipă întotdeauna oameni capabili să ducă și partidul, și România la nivelul următor. Din punctul meu de vedere, Florin Cîțu este viitorul României și al Partidului Liberal”.

Întrebat dacă va exista un tandem cu Flroin Cîțu, așa cum s-a auzit până acum, Emil Boc a spus că își va exprima opțiunea politică după ce se va stabili data congresului și se vor anunța toate candidaturile: „ Va fi o opțiune care să țină cont de a scoate tot ce-i mai bun din PNL și de a ne putea prezenta în viitor cu o echipă politică credibilă în ochii românilor”, a precizat Boc.

Surse liberale spun că au fost mai multe întâlniri între Emil Boc și Florin Cîțu pentru stabilirea unui eventual tandem la Congresul PNL, însă nu se știa cu exactitate cine va fi contracandidatul lui Ludovic Orban. Un lucru este cert, discuțiile dintre cei doi ar putea însemna o canditatură a lui Emil Boc pentru funcția de președinte a partidului, iar Flroin Cițu să fie într-o poziție secundă, sau invers.

Boc nu se va implica mai mult decât îi permite funcția

Edilul Clujului a spus că nu se va implica mai mult decât îi permite funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, el specificând că gestionarea municipiului este prioritar pentru el.

„Eu nu o să mă implic mai mult decât îmi permite funcția (de primar - n.r.), pentru că pentru mine prioritar a fost, este și rămâne Clujul. Clujul mi-a dat șansa să ajung și premier și să revin primar, Clujul mi-a dat șansa să fiu ceea ce sunt azi ca om politic și le datorez clujenilor acest lucru și muncesc de zi până noapte să nu-i dezamăgesc. Clujenii reprezintă pentru mine de departe cea mai importantă prioritate pe care o am”, a arătat Emil Boc.

Emil Boc a subliniat care sunt motivele pentru care l-ar susține pe Flroin Cîțu, dacă acesta se va decide să candideze pentru șefia PNL.

„Dar, evident, nu sunt în afara unui partid politic și voi susține o echipă care să ducă și partidul, și România la nivelul următor. Florin Cîțu are multe argumente, nu știu dacă va candida sau nu, dar are multe argumente prin care poate duce și partidul, și România în Europa pe care ne-o dorim cu toții și de a aduce Europa mai mult la noi acasă, pentru că un proiect de țară major și în care crede și Florin Cîțu este să ne aducem românii acasă, pentru că resursa umană este cea mai importantă resursă a planetei (...) Oameni care să scoată ce-i mai bun dintr-o națiune sunt rari, or Florin Cîțu  este un om care poate să scoată ce este mai bun din România”, a punctat Emil Boc. El a adăugat că neueste interesat de funcții, pentru că le-a avut „pe toate”, a explicat edilul.

Emil Boc a explicat și de ce nu s-a prezentat la conferința de presă de la Cluj-Napoca a lui Ludovic Orban. Edilul a spus că s-a ntâlnit cu el la Primărie și au discutat despre PNRR, însă nu a fost la conferința de presă pentru că a era organizată de președintelele organizației PNL Cluj, împreună cu ministrul de interne, secretarul regional al organizației, și „nu avea de ce” să fie acolo.

Cu toate acestea, edilul s-a afișat de mai multe ori în prezența lui Flroin Cîțu menționând că: „Dl. președinte Orban este președinte la Camera Deputaților și mai puține lucruri sunt în legătură directă cu activitatea de primar”, a arătat Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:

„Tandem” Boc-Cîțu la șefia PNL? Premierul și Emil Boc, întâlnire pentru a stabili un parteneriat pentru Congres

abonare newsletter