Politică

Topul liderilor politici din România. Emil Boc, al doilea cel mai de încredere politician din țară

Emil Boc este al doilea în topul liderilor politici în care românii se încred cel mai mult. Primul loc în top este ocupat de președintele Klaus Iohannis.

 

 


Un sondaj de opinie publicat de Biroul de Cercetări Sociale arată că Emil Boc este al doilea cel mai de încredere politician din România.

 


Pe primul loc, înainte de primarul din Cluj-Napoca, se situează președintele României, Klaus Iohannis.

Sondajul denumit „Credințe și valori în societatea românească” a fost realizat de câțiva studenți din București care au trimis prin sms, mesaje pe Facebook și mail-uri sondajul unui număr de 1420 de români din 126 localități urbane și rurale, din mai multe județe.


Eșantionul a fost aleatoriu, dar reprezentativ pentru populația adultă a României. Sondajul a fost realizat în perioada 30 martie - 11 aprilie 2021 și arată care este încrederea românilor în liderii lor politici.

Boc și Iohannis, pe primele locuri. Diana Șoșoacă, în top 10 lideri politici

În top 5 lideri politici se situează președintele Klaus Iohannis, primarul Cluj-Napoca Emil Boc, premierul Florin Cîțu, președintele PLUS Dacian Cioloș și Ludovic Orban, președintele PNL.


În top 10 politicieni de încredere o regăsim și pe senatoarea Diana Șoșoacă, pe locul 9, chiar mai sus de viceprim-ministrul și președintele USR Dan Barna și de liderul fostului său partid, George Simion, peședintele AUR.  Vezi și: PROTEST anti-restricții la Cluj-Napoca! Diana Șoșoacă: „Toți vor avea parte de plângeri PENALE”. VIDEO/FOTO

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu s-a situat și el în top 10 oameni politici de încredere, în perioada 30 martie - 11 aprilie 2021, deși recent acesta a fost demis de premierul Florin Cîțu, alături de secretarul de stat în minister, Andreea Moldovan.


Mai jos puteți să vedeți care sunt cei mai de încredere lideri politici din România, iar în galeria foto, imaginea 2, regăsiți procentele sondajului.

Topul liderilor politici din România:

1. Klaus Iohannis - președinte
2. Emil Boc - primar Cluj-Napoca și PNL
3. Florin Cîțu - prim-ministru
4. Dacian Cioloș - președinte PLUS
5. Ludovic Orban - președinte PNL
6. Victor Ponta - PRO România
7. Traian Băsescu - PMP
8. Vlad Voiculescu - PLUS, fost ministru al Sănătății
9. Diana Șoșoacă - PNR, senatoare, fost membru AUR
10. Cătălin Drulă - USR, ministrul Transporturilor
11. Dan Barna - președinte USR, viceprim-ministru
12. Marcel Ciolacu - PSD
13. George Simion - președinte AUR
14. Robert Sighirtău - PNL, secretar general
15. Raluca Turcan - PNL, ministrul Muncii
16. Cristian Diaconescu - PMP
17. Vasile Dâncu - PSD
18. Călin Popescu Tăriceanu - ALDE
19. Claudiu Târziu - AUR
20. Kelemen Hunor - UDMR, viceprim-ministru
21. Eugen Tomac - PMP, europarlamentar

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc despre organizarea Untold și Electric Castle: „Dragi festivalieri, vă rugăm să vă vaccinați! Vaccinarea reprezintă pașaportul direct de intrare”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter