Politică

E oficial! Mircea Abrudean nu mai e prefectul județului Cluj. Prima reacție după ce a fost numit secretar general adjunct al Guvernului.

De azi, 3 februarie, Mircea Abrudean nu mai e prefectul județului Cluj, dar a fost numit oficial secretar general adjunct al Guvernului.

 

UPDATE: Mircea Abrudean, fost prefect de Cluj, a fost numit oficial secretar general adjunct al Guvernului (cu rang de secretar de stat) în seara de miercuri, 3 februarie.


Prima reacție a fostului prefect:
„Vă mulțumesc tuturor pentru colaborare și pentru sprijin și rămânem în contact pe mai departe! Felicitări pentru ce faceți și succes tuturor!”

 


Știrea inițială:

În ședița de Guvern de azi, 3 februarie, mai multe proiecte de hotărâre privind eliberarea/numirea prefecților din țară au fost aprobate.  În „joc” se afla și funcția de prefect al județului Cluj.


Astfel, începând de azi, Mircea Abrudean nu mai este prefectul județului Cluj. El s-a luptat cu Tiberiu Horațiu Gorun și Tănase Stamule pentru funcția de secretar de stat. Mai multe organizații PNL din Ardeal l-au susținut pe Abrudean, dar Cîțu l-a ales pe Goran.

Tasnadi Szilard v fi noul prefect al județului Cluj, după decizia luată în ședința extraordinară a PNL, USR PLUS și UDMR, care a avut loc la București. Momentan, Tasnadi nu poate primi această funcție, decât în luna martie, când va împlini vârsta de 30 de ani necesară potrivit legii.


Abrudean a fost instalat în funcția de prefect al județului Cluj pe 13 decembrie, 2019 și a avut de înfruntat una dintre cele mai grele pandemii. Între UDMR, USR și PNL au fost mai multe discuții dure pe tema prefecților din fiecare județ. PNL a vrut să își instaleze oameni în toate marile județe, lucru care nu le-a convenit celor de la USR.

Ultimele Stiri
abonare newsletter