Politică

Busola electorală 2020, platforma care permite alegătorilor să își compare preferințele politice cu programele partidelor

Busola electorală 2020 este o platformă care îți permite compararea preferințelor politice cu programele partidelor care candidează la alegerile parlamentare din acest an.

 

 


 

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a lansat Busola electorală 2020. Este o platformă online care permite oricărui alegător din România să își compare, absolut gratuit, preferințele politice cu programele partidelor care concurează în alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.


Busola electorală 2020 este un proiect dezvoltat anul acesta de o echipă de cercetători români din cadrul UBB Cluj, în colaborare cu specialiști din alte țări europene precum Olanda și Germania.

Busola electorală 2020- „Trump-metrul” a adunat peste 10.000 de români

Busola electorală 2020 este al doiea proiect dezvoltat anul acesta, primul fiind „Trump-metrul” ,care doar în câteva zile a reușit să strângă peste 10.000 de români. Platforma le-a indicat dacă se indentifică mai mult cu Trump sau cu Biden. În același timp, aplicația a familiarizat cetățenii din România cu spațiul politic american, făcând referire la temele cele mai dezbătute de pe scena politică de la Washington D.C.


Din numărul total de români care au folosit platforma „Trump-metrul”, 31,48% s-au identificat cu Trump, iar 61,11% cu Biden. România a fost una dintre puținele țări care a realizat o astfel de aplicație.

Busola electorală 2016- peste 50.000 de utilizatori

Busola electorală 2020 este un proiect derulat sub coordonarea Centrului Cultural și Academic Olandez și a Centrului de Cercetare în Comunicare și Inovare Socială din cadrul UBB Cluj, în parteneriat cu institutul Kieskompas din Amsterdam. Aceiași parteneri instituționali au colaborat și la Busola electorală pentru alegerile parlamentare din 2016, proiect care a atras peste 50.000 de utilizatori.


CITEȘTE ȘI:

Alegeri Parlamentare 2020. Orban: „Suntem pregătiți să asigurăm desfășurarea alegerilor încât riscul de infectare cu COVID19 să fie zero”

Ultimele Stiri
abonare newsletter